Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu ČOVJEK ZVANI ČINJENICA

Datum objave
10/01/2023

Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu Čovjek zvani činjenica, koja je četvrti singl sa njihovog novog albuma Najgori. Muziku i tekst potpisuje frontmen grupe Mario Knezović, a aranžman Adis Sirbubalo. Gostujući muzičari na pjesmi su Johnny Gomez perkusije i Miron Rafajlović trube. Video spot za pjesmu radio je dugogodišnji saradnik grupe Zoster Miki Olabarri.

Spot za pjesmu ‘Čovjek zvani činjenica’ snimljen je u sedmom mjesecu 2022. godine diljem Španije od sjevera do juga, od Costa Brava do Costa del Sol po starim napuštenim cestama tražeći ostatke nekih lijepih vremena i mjesta koja će uskoro nestati. Snimljeno je sa super 8 analognim filmom inspiriran serijama b produkcije iz kasnih ’70-ih. Spot prestavlja pilot/trailer filma koji nikad neće biti snimljen, navodi frontmen benda, Mario Knezović.

Album Najgori imat će 10 pjesama koje su koncepcijski povezane. Zoster je 2020. godine potpisao ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom za izdavanje albuma Najgori koji je sniman u Muzičkom centaru Pavarotti u Mostaru, studiju Baraka u Mostaru i studiju Modra rijeka u Sarajevu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Rad ‘Dječije igre’ Andreja Đerkovića dio stalne postavke Muzeja solidarnosti Salvador Allende