14 jednostavnih savjeta za šminkanje koji će vas oduševiti

[ssba]
December 5th, 2016

Za ovih četrnaest jednostavnih savjeta za šminkanje možda nikada niste čuli, ali jednom kada ih isprobate, garantovano će postati dio vaše svakodnevne rutine šminkanja. Nevjerovatno je da sitnice prave veliku razliku.

 

 

1. Da bi vaš kupidov luk izgledao savršeno, najlakši i najbrži način jeste da uzmete olovku za usne u istoj boji kao i vaš ruž te nacrtajte X na kupidovom luku. Zatim, nanestite ruž kao i obično i voilà!

 

UFkBIb

 

 

 

2. Pretvorite olovku za oči u tečnu formulu pomoću upaljača ili šibice. Stavite crnu, zelenu ili tamno crvenu olovku za oči ispod plamena doslovno jedan sekund, pustite da se osuši 15 sekundi i onda posmatrajte kako se njen sadržaj mijenja pred vašim očima. Na kraju, povucite vaš novi tuš i dobit ćete odmah razmazaniju formulu.

 

olovka za oci

 

 

 

3. Pomoću bijele olovke naglasite sjenku na očima. Da biste čistu ili manje pigmentovanu sjenku za oči učinili vedrijom na kapcima, uzmite bijelu olovku za oči i prekrijte njom cijeli kapaka. Mat sastav olovke će naglasiti bilo koju nijansu sjenke i učinti da se ističe u odnosu na vašu kožu.

 

makeup

 

 

 

 

4. Prvo nacrtajte oblik linije, a zatim ispunite prazan prostor da biste dobili savršenu izvijenu liniju svaki put. Pratite ovaj vodič.

 

cateye

 

 

 

 

5. Koristite kašiku da napravite savšenu izvijenu liniju. Naslonite dršku kašike na vanjski ugao oka, povucite ravnu liniju kao prvi korak, zatim okrenite kašiku tako da se naslanja na unutarnji dio kapka i koristite okrugli dio da biste dobili efekt izvijene linije.spoon

 

 

 

6. Koristite isku kašiku da biste izbjegli tragove maskare na gornjem kapku. Držite kašiku naslonjenu na kapak, a zatim nanesite maskaru kako to inače i radite. Kako nanosite maskaru na trepavice, vidjet ćete da će se višak zadržati na njoj, a ne na vašim kapcima.

 

 

7. Maskara bi vam trebala trajati 3 mjeseca, jer se nakupe bakterije koje mogu dovesti do infekcije oka. Ipak, ako vam se maskara osuši u toku tri mjeseca, oživite je ponovo sa nekoliko kapi slane otopine.

 

8. Zagrijte uvijač za trepavice pomoću fena tako da se trepavice lakše uviju. Topao zrak na uvijač za trepavice će vam pomoći da one lakše uviju i da budu duže uvijene. To funkcionira na isti način na koji toplota mijenja oblik vaše kose. Čuvajte uvijač za trepavice kod fena dok se ne zagrije, sačekajte da se malo ohladi, ali dok je još topao pritisnete trepavice kako biste ih uvili.

 

 

9. Nanesite ljepilo za umjetne trepavice pomoću šnale za kosu. Koristite šnalice da podjednako nanesete ljepilo za umjetne trepavice. Zatim sačekajte nekoliko trenutaka da se ljepilo osuši i onda ih nanesite!

 

maskara

 

 

 

10. Da biste dobili smokey eyes efekt nacrtajte hashtag olovkom za oči na vanjskom uglu oka, a onda ga razmažite četkicom.

 

olovka

 

 

 

11. Nanesite puder u prahu između dva nanošenja maskare da naglasite trepavice. Prozračan puder u prahu pomaže da se maskara učvrsti između nanošenja slojeva što će vam dati punije trepavice.

 

dust

 

 

 

 

12. Za dugotrajni učinak ruža za usne, nanesite sloj ruža, a zatim prekrijte maramicom usne, nakon toga nanesite prozračni puder u prahu da biste fiksirali boju! Ovaj proces vam se može učiniti opsežan, ali se isplati. Ne samo da će prozračni puder fiksirati boju već će je učiniti dugotrajnom.

 

lips

 

 

 

 

13. Izmješajte pigmentirani puder u prahu sa melemom ili vazelinom da biste kreirali vlastiti sjaj za usne. Ako imate sjene u prahu sa kojima ste opsjednuti i želite da ih nosite kao ruž, izmješajte ih sa malo melema ili vazelina i nanesite ga na usne.

 

sjene

 

 

 

14. Mapirajte konture lica sa olovkom za obrve. Nakon što ste nanijelii bazu, označite područja sa olovkom za obrve koja želite definirati – praznine ispod jagodica, sljepočnice, vilice, sa strane nosa, vrh nosa i brazde oko očiju. Boja olovke za obrve je jako koncentrirana, ali se može razmazivati, a i lakše je nanijeti na mjesto gdje želite, pa ih to čini savršenim za definiranje. Zatim, nanesite highligher na vrhovima jagodica, na centru čela, duž nosa, na sredini brade i na kupidovom luku.

 

iluminator
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team