Alma Ras sponzor ženske košarkaške reprezentacije

Release Date
05/06/2021

 Lakše je pozirati, nego trenirati – kroz smijeh su prokomentarisale bh. reprezentativke fotografirajući se u Alma Ras pidžamama.

Početkom godine bh. košarkašice napravile su veliki uspjeh, kada su u ruskom Orenburgu pobjedile Švicarsku reprezentaciju i time obezbjedile plasman na Eurobasketu 2021. Velikom borbom i sjajnom igrom napravile su revoluciju, jer će prvi put nakon 22 godine bh. ženska reprezentacija ponovo igrati na ovoj značajnoj sportskoj manifestaciji. Tako su ove mlade i uspješne djevojke, koje svojim zalaganjem i odricanjem postižu uspjeh postale uzdanice naše države. Uspjeh je pojačao interes, te probudio entuzijazam i nadu i kod onih generacija gdje je ženska košarka pala u zaborav. Ovo su one priče, oni primjeri koje svi objeručke prihvatamo i rado čitamo, jer kao takve daju poleta budućim uspješnim sportistkinjama.

– Potaknuti njihovim uspjesima, probudila se želja da vidimo kako izgleda jedan njihov dan kada su u toku pripreme i ko su zapravo one kada nisu na parketu. U odličnoj, opuštenoj atmosferi, uz zdrave napitke i grickalice ispričale su sjajnu priču, da je ovo drugi put kako su ženske košarkašice naše države, od kako je nezavisna, obezbjedila  plasman na Eurobasket. Iako su sve djevojke ovog tima podjednako zaslužne za uspjehe koje nižu, posebno se istaklo ime junakinje odlučujuće pobjede Melise Brčaninović. Za ovu djevojku se veće osobita emotivna priča. Prije 22 godine, njena majka Mara Lakić-Brčaninović, tadašnja legendarna bh. košarkašica, kada je bh. reprezentacija nastupala na Eurobasketu u Poljskoj, izostala iz te utakmice. Razlog je upravo rađanje njene kćerke, a danas tu dvadesetdvogodišnju djevojku vidimo u bojama bh. zastave koja se zajedno sa svojim timom izborila za plasman. Melisu po riječima mnogih prati talenat njene majke, ističu iz Alme Ras.

Snagu i potencijal ovog ženskog kolektiva, prepoznala je i kompanija Alma Ras, te pružila finansijsku podršku na putu ka dalje. Posebno iznenađenje priuštili su im kroz mogućnost da se okušaju u ulozi modela. Kombinacije šorca i majice plavo žute boje, baš poput boja zastave naše reprezentacije ponosno i veoma odvažno su iznijele ove mlade, poletne i na prvi pogled neustrašive djevojke. Kroz smijeh su komentarisale da je lakše pozirati nego trenirati. Fantastično su se zabavile. Ostaje samo još da im poželimo sreću na ovoj, za sve nas, važnoj manifestaciji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.