Avon savjetuje: Ne radite ovo na ljetovanju!

Ljeto je vrijeme opuštanja, odmora i sunčanja! Ipak su to samo 3 mjeseca: bolje da ih dobro iskoristite. Pored užitaka, ljeto donosi i određene opasnosti po našu kožu, ljepotu i zdravlje. Na šta treba da pazimo? Pročitajte naše savjete i izbjegnite nepotrebne probleme!

 

 

Nedostatak zaštite od sunca

 

Zaštita od sunca je tema o kojoj se mnogo razgovara, a ipak mnogo ljudi se vrati sa odmora sa opekotinama od sunca. Želimo da pocrnimo i izgledamo lijepo, pa prvih nekoliko dana sjedimo na ležaljkama bez nanošenja zaštite od sunca ili koristimo veoma nizak faktor. Dobro je znati da kreme sa filterima u opsegu od 10 do 20 SPF pružaju veoma slabu zaštitu, što definitivno nije odgovarajuća zaštita za špansko sunce ili grčke plaže. Takve kreme pružaju samo desetak minuta sigurnosti na suncu. Tokom prvih par dana treba da birate veće zaštitne filtere i da postepeno naviknete svoju kožu na sunčanje. Osobe sa svjetlim i osetljivim tenom na odmoru ne treba da koriste kreme sa filterom koji je manji od 30 SPF.

 

 

Naši savjeti:

– Ako koristite pudere sa zaštitnim faktorom ili BB kreme, oni mogu uspješno da zamjene kreme za sunčanje, samo provjerite zaštitni faktor (obično su 15 do 20 SPF).

– Naročito se pobrinite za područja koji su vrlo osjetljiva na sunčeve zrake, kao što su grudi, bikini zona ili stražnjica. Ako priželjkujete ravnomjerno osunčanu kožu, a ne želite da se sunčate u toplesu ili goli, razmislite o korištenju krema za samopotamnjivanje.

– Čak i kada koristite kreme sa visokim filterom, potrudite se da ne provodite mnogo vremena na suncu. Sunčanje od 11 do 4 može biti naročito opasno, pošto su sunčevi zraci vrlo intenzivni tokom tog perioda.

– Ne zaboravite blago čišćenje kože na kraju dana, to je od suštinske važnosti za regeneraciju kože! Možete spakovati maramice za skidanje šminke Avon True Micellar Wipes u svoj neseser za odmor. Skinuće vašu šminku bez obzira na stanje!

 

avon-sun-naptej-30-spf-insta

 

 

 

Miris ljeta… sa alkoholom

 

Tokom ljeta mi zavodimo ne samo svojom prelijepo osunčanom kožom već također i mirisom. Dobro je upamtiti da ne treba da koristimo standardne parfeme koje koristimo cijele godine; ako ipak insistirate na tome, potrudite se da ih ne stavljate direktno na kožu već na odjeću ili kosu. Klasični parfemi sadrže alkohol, koji u kombinaciji sa suncem može da iritira kožu ili da prouzroukuje neugledne fleke na koži. Za odmore, koristite sprej vodice uz parfeme, ili ljetne verzije toaletnih voda, pošto su oni sigurni za kožu i ne prouzrokuju probleme na suncu.

 

Naši savjeti:

– Ako biste radije zadržali svoj omiljeni miris, nanesite ga na kosu odmah nakon tuširanja i ne koristite ga na koži uopšte.

– Tokom ljeta ne moramo da koristimo intenzivne mirise. Kada idete na plažu, mirisni balzami za tijelo ili gel za tuširanje trebalo bi da budu dovoljni.

– Ako je vaša koža posebno osetljiva, prije nego što izložite tijelo suncu, vodite računa da ne koristite kozmetiku sa intenzivnim eteričnim uljima jer ona mogu da iritiraju kožu baš kao i alkohol.

 

 

avon 2018 - 1

Suha kao pustinja

 

Sunčanje, kupanje u moru, hodanje bez obuće na toplom povjetarcu – ovo su sve vrlo prijatna iskustva i ne bi trebalo da ih se lišimo. Međutim, ne bi trebalo da zaboravimo hidriranje, ne samo  tijela i lica, već i stopala ili kose. Sunčevi zraci su veoma intenzivni, a radikalni vremenski uslovi (visoka toplota na plaži, klimatizacija u hotelu) ne olakšavaju posao našim žljezdama i ćelijama. Koža posle ljeta može biti veoma dehidrirana, dok kosa može da podsjeća na slamu. Suha koža nije samo kozmetički nedostatak, već i stvarni dermatološki problem koji podstiče preuranjeno starenje. Ispucala koža na petama ili rukama može dovesti do veoma ozbiljnih problema, dok nepravilno hidriranje može pogoršati postojeće uslove kože, kao što su alergije i atopija.

 

 

Naši savjeti:

– Vodite računa da kod sebe imate balzam za tijelo i kremu za noge.

– Ako su vam pete ispucale, preporučujemo da uradite profesionalni pedikir prije odmora ili da sami to uradite.

– Ne zaboravite na kosu: nosite šešir ili kačket i potrudite se da koristite regenerator poslije sunca i kupanja.

– Ako je vaša koža sklona osjetljivosti na određene proizvode, provjerite da li ste spakovali dobro testiranu kozmetiku: eksperimentisanje tokom odmora je loša ideja!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Yves Saint Laurent Beauté: Black Opium – novo poglavlje priče