Baltazar spotom za prvi singl ‘Ne vraćam se’ najavljuje treći album

Release Date
20/07/2023
fotografija
Dinko Čvorić - Doringo

Ne vraćam se prvi je izlazni singl sa nadolazećeg trećeg albuma hard rock banda Baltazar. Uz prethodna dva albuma i više singlova, Baltazar u svom energičnom stilu ponovo beskompromisno kroči na scenu, i tako nas vodi svojim žestokim zvukom u bolji svijet!

Ovim novim izlaznim singlom kojim najavljuju treći album pod etiketom Dallas Recordsa, odjednom Baltazar kreće na put, gdje jedino putovanje je putovanje prema samome sebi. U današnjem svijetu užurbane konfuzije i ustaljenih matrica, istina smo samo mi u promijeni prema sebi. Da bi svijet postao bolje mjesto za suživot, moramo postati bolja verzija sebe, kažu dečki iz benda Baltazar.

Svijet je refleksija onoga što mi jesmo, a jesmo samo ljudi, a kao ljudi jedino u promijeni prema sebi činimo razliku koja vodi u bolji svijet!, kaže Tonči Horvat Hus (osnivač, autor i gitarista) iz Baltazara, koji je ujedno i autor muzike, dok je Leo Anđelkovič (frontmen, autor i gitarist) koautor muzike, te autor teksta, a zajedno potpisuju i produkciju za novi izlazni singl Ne vraćam se. U aranžmanu sudjeluju svi članovi banda Baltazar (Hus, Leo, Damir Medić Medo – bubnjar, Danijel Teodorović Dante – basista), a za mastering zaslužan je Drago Smokrović Smokva.

– Baltazar je band koji je svoju publiku do sada u razigranom kreativnom procesu osim upečatljivim pjesmama zaintrigirao i autentičnim animiranim spotovima. Rijetki su ti video spotovi u kojima se mi pojavljujemo ispred kamera, a ovaj posljednji singl je upravo jedan od tih, kaže nam Leo.

Živimo u raju zvanom Istra, iako ne svi trenutno, ali slažemo se svi da je Istra tkz. Terra Magica, i da se bez njene magije mnogo toga ne bi baš tako odigralo! Kada osvijestimo što imamo oko nas, samo otvorimo objektiv, i krećemo snimati prema sebi. Nema tu puno filozofije, sve je stvar inspiracije, i trenutka u kojem se istinski prepuštamo Rock & Rollu i našem unutarnjem kreativnom putovanju. Istina, teško nas je sve skupa uloviti u četiri zida vidljivog kuta gledišta, ali znalac kao što je Doringo uspio se osuditi i zokružiti cjelinu, iako znamo, nije mu bilo lako ukrotiti nas, još dodaju.

Na ideju Husa desio se i pračovjek u spotu, a Dante je pronašao onoga koji je i jedini mogao utjeloviti tu ulogu koju je životopisno na svoj način i proživio, a to je naš Sandro – Alesandro Bumbak.

Spot je sniman na zanimljivoj lokaciji u špiljama iznad Istarskih toplica. Da nije bilo El Dorada – Dorijana Floričića iz banda Šćike, nikada ne bi doslovno uspjeli doći tim putem do cilja, do špilje, a ni do realizacije. Vožnja je ulila dodatni adrenalin, bend opisuje iskustvo sa snimanja spota.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Virginie Viard predstavila prvu Cruise kolekciju za modnu kuću Chanel