Baltazar spotom za prvi singl ‘Ne vraćam se’ najavljuje treći album

Release Date
20/07/2023
fotografija
Dinko Čvorić - Doringo

Ne vraćam se prvi je izlazni singl sa nadolazećeg trećeg albuma hard rock banda Baltazar. Uz prethodna dva albuma i više singlova, Baltazar u svom energičnom stilu ponovo beskompromisno kroči na scenu, i tako nas vodi svojim žestokim zvukom u bolji svijet!

Ovim novim izlaznim singlom kojim najavljuju treći album pod etiketom Dallas Recordsa, odjednom Baltazar kreće na put, gdje jedino putovanje je putovanje prema samome sebi. U današnjem svijetu užurbane konfuzije i ustaljenih matrica, istina smo samo mi u promijeni prema sebi. Da bi svijet postao bolje mjesto za suživot, moramo postati bolja verzija sebe, kažu dečki iz benda Baltazar.

Svijet je refleksija onoga što mi jesmo, a jesmo samo ljudi, a kao ljudi jedino u promijeni prema sebi činimo razliku koja vodi u bolji svijet!, kaže Tonči Horvat Hus (osnivač, autor i gitarista) iz Baltazara, koji je ujedno i autor muzike, dok je Leo Anđelkovič (frontmen, autor i gitarist) koautor muzike, te autor teksta, a zajedno potpisuju i produkciju za novi izlazni singl Ne vraćam se. U aranžmanu sudjeluju svi članovi banda Baltazar (Hus, Leo, Damir Medić Medo – bubnjar, Danijel Teodorović Dante – basista), a za mastering zaslužan je Drago Smokrović Smokva.

– Baltazar je band koji je svoju publiku do sada u razigranom kreativnom procesu osim upečatljivim pjesmama zaintrigirao i autentičnim animiranim spotovima. Rijetki su ti video spotovi u kojima se mi pojavljujemo ispred kamera, a ovaj posljednji singl je upravo jedan od tih, kaže nam Leo.

Živimo u raju zvanom Istra, iako ne svi trenutno, ali slažemo se svi da je Istra tkz. Terra Magica, i da se bez njene magije mnogo toga ne bi baš tako odigralo! Kada osvijestimo što imamo oko nas, samo otvorimo objektiv, i krećemo snimati prema sebi. Nema tu puno filozofije, sve je stvar inspiracije, i trenutka u kojem se istinski prepuštamo Rock & Rollu i našem unutarnjem kreativnom putovanju. Istina, teško nas je sve skupa uloviti u četiri zida vidljivog kuta gledišta, ali znalac kao što je Doringo uspio se osuditi i zokružiti cjelinu, iako znamo, nije mu bilo lako ukrotiti nas, još dodaju.

Na ideju Husa desio se i pračovjek u spotu, a Dante je pronašao onoga koji je i jedini mogao utjeloviti tu ulogu koju je životopisno na svoj način i proživio, a to je naš Sandro – Alesandro Bumbak.

Spot je sniman na zanimljivoj lokaciji u špiljama iznad Istarskih toplica. Da nije bilo El Dorada – Dorijana Floričića iz banda Šćike, nikada ne bi doslovno uspjeli doći tim putem do cilja, do špilje, a ni do realizacije. Vožnja je ulila dodatni adrenalin, bend opisuje iskustvo sa snimanja spota.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.