Dr. Motte večeras u Amfiteatru Doma mladih

Release Date
17/08/2023
fotografija
Dr. Motte / Facebook

Matthias Roeingh alias Dr. Motte je pionir njemačke techno scene koji je još početkom ’90-ih započeo svoju karijeru. Na radost svih ljubitelja ovoga žanra večeras u Amfitetru Doma mladih Dr. Motte (Rave the Planet) će nastupiti pred sarajevskom publikom.

Od detalja iz impresivne karijere Dr. Mottea valja napomenuti da se njegovo ime vezuje za početke elektronske muzike u Evropi, a osnivač je i organizator prve berlinske Love Parade davne 1989. godine, koju je nastavio organizirati i narednih godina.

Godine 1999. nominiran je za B2 Kulturpreis u Berlinu, najveće priznanje i kulturnu nagradu Njemačke, radi organizacije izložbi umjetnika, glumaca i muzičara za pomoć autističnoj djeci. Zahvaljujući njemu i Love Paradeu techno muzika postala je najveći njemački izvozni proizvod. Istovremeno, parada je doprinijela razvoju elektronske muzike jer se smatra najboljim svjetskim festivalom elektronske muzike na kojem nastupaju najveća svjetska imena. Godine 2007. Dr. Motte je dobio nagradu za životno djelo na desetom izboru najboljih DJ-a u Pachi Ibiza (DJ Awards).

Party počinje u 23:30 časova, a za zagrijavanje atmosfere prije nastupa Dr. Mottea, zaduženi su sarajevski DJ-evi: DJ Focho b2b Sharky, DJ Weedran i DJ Atonic.

Karte po cijeni od 10 KM možete kupiti na online platformi Entrio.ba ili na biletarnici Doma mladih Centra Skenderija.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.