ForBookLovers: Promovirana knjiga SRCE OD PLASTIKE autora Saše Džine u knjižari Books.ba

Release Date
19/03/2017
Fotograf
Ivana Belančić/FBL

U knjižari Books.ba 18. marta s početkom u 19 sati upriličeno je još jedno ForBookLovers druženje. Ovaj put predstavili smo Sašu Džinu i njegovu prvu zbirku kratkih horor priča Srce od plastike. Moderator promocije je bio umjetnik Sanjin Mašić.

srce od plastike (1)

Srce od plastike je zbirka priča o domaćim manijacima i perverznjacima, siledžijama i sadistima, nastalih iz košmara za košmare, u duhu petparačke proze i jeftinih horor filmova iz sedamdesetih i osamdesetih. Sve priče su obogaćene ilustracijama, koje je izveo sam autor, u tehnici grafitne olovke. Savremeno bh. ludilo gdje se komično isprepliće sa stravičnim, gdje se gube obrisi stvarnosti, a nadrealno poprima svoj jezivi lik. Zabavna literatura za sve ljubitelje žanra, inspirisana horor književnošću i filmom.

Saša Džino po stručnoj vokaciji likovnjak koji je na tom polju već dao doprinos unutar ovih žanrova crtajući stripove, dizajnirajući u crtačkom maniru covere bh. underground heavy metal bendova, oživljavajući crtački košmare ljudi po narudžbama, sedamnaest priča koje se nalaze u zbirci oplemenio je sa 17 ilustracija.

Ukoliko ste propustili promociju, naša Ivana Belančić vam donosi djelić atmosfere, a ukoliko biste voljeli pročitati knjigu javite se Saši putem Facbook pagea Fildžan pun opskurnosti.

srce od plastike (7)

srce od plastike (3)

srce od plastike (4) srce od plastike (6) srce od plastike (8) srce od plastike (9) srce od plastike (10) srce od plastike (11)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ileš Bečei: Umjetnost ima obavezu da bude angažirana na svim poljima koji utiču na kvalitet života