LICEU OPERA BARCELONA će upriličiti koncert za biljke

Publika prvog koncerta nakon izolacije uzrokovanje korona virusom u kući opere Gran Teatre del Liceu u Barseloni neće trebati maske niti rukavice, a neće biti potrebno ni fizičko distanciranje. Sve što će trebati prvi gosti su lijepa posuda i malo vode. Ova katalonska kuća opere najavila je koncert za 2.292 biljke koji će se desiti sljedeći ponedjeljak, 29.6.2020, a svi ljubitelji i ljubiteljice muzike moći će koncert pratiti i putem livestreamea.

 

concierto_bioceno_02

Sudeći prema umjetničkom direktoru Liceua, Victoru Garcíai de Gomaru, koncert nazvan CONCIERTO PARA EL BIOCENO ima za cilj da pomogne da razmislimo o trenutnom ljudskom stanju, te o tome kako smo tokom izolacije postali ‘publika lišena mogućnosti da budemo publika’.

 

concierto_bioceno_03

Eugenio Ampudia, konceptualni umjetnik koji stoji iza koncerta, rekao je kako im je cilj da reflektuju ono što se desilo u Španiji, ali i širom svijeta zbog pandemije koja je prislila ljude da se povuku iz javnih prostora.

 

Nakon koncerta ove 2.292 biljke će biti poklonjene zdravstvenim radnicima i radnicama kao zahvalnica za njihov trud posljednjih mjeseci.

 

fotografije_Liceu Opera Barcelona

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Simpatične greške sa snimanja šeste sezone GAME OF THRONES