LICEU OPERA BARCELONA će upriličiti koncert za biljke

Publika prvog koncerta nakon izolacije uzrokovanje korona virusom u kući opere Gran Teatre del Liceu u Barseloni neće trebati maske niti rukavice, a neće biti potrebno ni fizičko distanciranje. Sve što će trebati prvi gosti su lijepa posuda i malo vode. Ova katalonska kuća opere najavila je koncert za 2.292 biljke koji će se desiti sljedeći ponedjeljak, 29.6.2020, a svi ljubitelji i ljubiteljice muzike moći će koncert pratiti i putem livestreamea.

 

concierto_bioceno_02

Sudeći prema umjetničkom direktoru Liceua, Victoru Garcíai de Gomaru, koncert nazvan CONCIERTO PARA EL BIOCENO ima za cilj da pomogne da razmislimo o trenutnom ljudskom stanju, te o tome kako smo tokom izolacije postali ‘publika lišena mogućnosti da budemo publika’.

 

concierto_bioceno_03

Eugenio Ampudia, konceptualni umjetnik koji stoji iza koncerta, rekao je kako im je cilj da reflektuju ono što se desilo u Španiji, ali i širom svijeta zbog pandemije koja je prislila ljude da se povuku iz javnih prostora.

 

Nakon koncerta ove 2.292 biljke će biti poklonjene zdravstvenim radnicima i radnicama kao zahvalnica za njihov trud posljednjih mjeseci.

 

fotografije_Liceu Opera Barcelona

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U Narodnom pozorištu Tuzla uspješno odigrana premijera predstave KRALJ BETAJNOVE