Frexinet, najpopularnije špansko pjenušavo vino, stiglo na bh. tržište

Drugi međunarodni sajam ugostiteljstva i ugostiteljske opreme In Horeca, održan u Sarajevu 15. i 16. juna, predstavio je posjetiteljima mnoštvo noviteta iz branše. Bogatstvo okusa i raznolikost portfolia posebno se isticala na štandu kompanije G3 Spirtis koji su ovom prilikom predstavili novitet iz svog portfolia –  španjolsko pjenušavo vino Freixenet, koje se po prvi put nalazi na tržištu naše zemlje.

 

Posebnu atrakciju festivala predstavljala je zanimljiva prezentacija gospodina Petra Protića o bogatoj historiji prouzvodnje pjenušaca u Španiji, ali i demostracija “sabrage” tehnike otvaranja, odnosno otvaranja boce pjenušca sabljom.

 

Otvaranje pjenušca sabljom nije jednostavna tehnika morate paziti na mnogo faktora. Ja ovo radim preko dvadeset godina i moglo bi se reći da sam profesionalac, ali nikada ne znate da li ćete sabrage izvesti uspješno, izjavio je gospodin Protić nakon uspješnog sabragea prisutnima tokom degustacije.

 

frexinet3

 

Freixenet pjenušava vina, bogatog i punog okusa dolaze iz podruma nedaleko od katalonske prijestolnice Barcelone. Frexinet je najveći proizvođač sa više od 150 godina dugom tradicijom. Višemjesečno a u nekim slučajevima i višegodišnje odležavaje i zrenje Freixenetovih pjenušaca duboko u podzemnim podrumima je vrlo važno za kvalitet. U svakom trenutku ispod zgrada Freixeneta leži oko 100 miliona boca. Freixenet pjenušci većinom su spravljeni od tri autohtone sorte, Xarello, Parelleda i Macabeo. Freixenet pjenušci prodaju se u 150 zemalja a na našem tržištu nalaze se dvije najpopularnije marke.

 

frexinet1

 

Carta Nevada, rađena je klasičnom metodom vrenja u boci. Blago žućkaste boje, savršene bistrine, postojanog perlanja i pjene, ovaj pjenušac će vam sigurno, jednom kad ga kušate postati omiljeni. Cordon Negro spada u red najpopularnijih Frexinet pjenušaca. Prepoznatljiva crna boca daju mu dašak misterije. Nastaje tradicionalnim odležavanjem u boci od 18 do 24 mjeseca. Klasični brut, Cardon Negro će vas osvojiti punim i bogatim okusom.

 

Čak i ako niste vrsni poznavalac pjenušaca, odlučite li se za bilo koji Freixenet pjenušac nećete pogriješiti. Carta Nevada i Cordon Negro spadaju u red najukusnijih od prvog mjehurića.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
50 nijansi cyber feminizma: Feministički principi interneta