JYSK: Nadahnuti prirodom pronađite inspiraciju za svoj dom

Malo toga djeluje opuštajuće i umirujuće na um poput prirode. Stoga, ne čudi da smo se svi tokom pandemije okrenuli prirodi. U potrazi za životnim balansom, mirom i stabilnosti, priroda je postala naš glavni izvor inspiracije. Ono čemu smo svi težili posljednjih nekoliko mjeseci je boravak u prirodi, na otvorenom, pa nam sa dolaskom hladnijih dana teško pada povratak u svoja četiri zida. Dom bi trebao biti mjesto gdje se osjećamo mirno i spokojno, a brojne studije pokazale su kako je dizajn inspiriran prirodom orijentiran prema zdravlju, u uredskom okružju u djelatnicima potiče osjećaj blagostanja, povećava produktivnost i kreativnost, smanjuje stres, pa čak i oboljenja. Stoga su se  JYSK dizajneri potrudili unijeti taj prekrasan ugođaj prirode i u zatvorene prostore.

 

131890 128797

 

Oblici i boje inspirisani prirodnom harmonijom

 

Skladan i nesputan svijet prirode neprestano nas nadahnjuje pri ukrašavanju naših domova. Oblici, boje i materijali jasno su inspirirani prirodnom harmonijom s ciljem ponovnog povezivanja. Paleta boja sadrži prirodne tonove plavo-zelene, pepeljasto zelene, smeđe do nijanse hrđe, plavo zelene te sve zemljane tonove, boje koje odražavaju našu želju da svoje otiske na planeti učinimo vidljivim. Teksture i materijali kao što su pruće, rese i pliš daju kontrast i toplinu hladnijim tonovima. Izražena struktura materijala jedna je od karakteristika ovog trenda a rese, koža i pliš daju proizvodima prirodan i pomalo sirov izgled.

 

131902

Prirodni štih unesite i sitnicama koje materijalima ili bojama podsjećaju na prirodu, ili su stopostotni njen proizvod. Savršeni oblici i površine bez ijedne nepravilnosti nisu česta pojava u prirodi pa će jednako tako narušiti prirodnost vašeg doma.

 

131891130939

 

 

Biljke, biljke, biljke

 

Što više biljaka će vaš dom učiniti ljepšim i udobnijim. Osim što djeluju opuštajuće, neke biljke djeluju pozitivno na motivaciju i kreativnost, uspješno smanjuju stres i paletom zelenih boja će vas razveseliti i razbuditi.

 

Svoje hit jesenske komade potražite JYSK.ba.

 

116605131866

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Evropska premijera dokumentarnog filma HOTEL JUGOSLAVIJA na Berlinaleu