Mateyaneira tandem na Ljubljana Fashion Weeku nagrađen WOW INTERNATIONAL nagradom za najbolji dizajn

Jedanaesto izdanje Sedmice mode u Ljubljani zaokruženo je sa dodjelom modnih nagrada WOW International. Stručni žiri je za dizajn ovu prestižnu nagradu dodijelio tandemu Mateyaneira.

 

Neira i Matea / foto_Urska Pecnik
Neira i Matea / foto_Urska Pecnik

– Jako nas je obradovalo da smo dobile takvu vrstu priznanja u Ljubljani, koju veoma volimo i gdje nas svake sezone predivno dočekaju i ugoste. Uvijek ističemo kako je LJFW jedna od onih platformi gdje uvijek vlada odlična atmosfera i stres pred reviju je sveden na minimum, barem za dizajnere, kažu Neira Sinanbašić i Mateja Dujić.

 

LJFW / foto_ Jure Makovec
LJFW / foto_ Jure Makovec

 

Pored dvojca Mateyaneira, nagrađeni su i slovenska dizajnerica Anja Medle, za najbolju kolekciju, Digi WOW pripala je dizajneru Damiru Rakoviću Ponorelii, a nagrada za najbolju zbirku studenata Fakulteta dizajna pripala je Valentini Pixy Kolander.

 

 

Mateja i Neira će se uskoro predstaviti i sarajevskoj publici kroz samostalnu reviju u sklopu Nivea BH Fashion Weeka, o čemu ćemo uskoro više pisati i obradovati nekoliko vas s pozivnicama.

 

LJFW / foto_Jure Makovec
LJFW / foto_Jure Makovec

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pogledajte novu kolekciju Marka Fehéra inspirisanu Olimpijskim igrama