MISTRAL kreirao mobilnu aplikaciju za MUZEJ RATNOG DJETINJSTVA

Jedna od vodećih domaćih IT kompanija podržala je novoosnovani Muzej ratnog djetinjstva izradivši mobilnu aplikciju za potrebe muzeja. Tako će posjeta muzeju, zahvaljujući mladim domaćim IT ekspertima, biti upotpunjena atraktivnom i savremenom mobilnom aplikacijom po uzoru na vodeće svjetske muzeje.

 

Muzej ratnog djetinjstva (1)

 

Tim povodom, u prostorijama Muzeja, memorandum o saradnji su potpisali direktor MRD-a Jasminko Halilović, i direktor marketinga Mistrala Damir Faruk Saračević.

 

Smatram da je ovo važan primjer saradnje kulturnog i IT sektora. Vidio sam veliki broj muzejskih aplikacija, i slobodno mogu reći da će Muzej ratnog djetinjstva uz podršku Mistrala od samog otvaranja u ovom segmentu biti rame uz rame sa najboljima. Zahvaljujem se ekipi Mistrala što je prepoznala značaj našeg projekta, rekao je osnivač Muzeja, Jasminko Halilović.

 

Istinsko je zadovoljstvo biti dijelom ove divne priče. Muzej ratnog djetinjstva je jedan od najboljih projekata koje je naš grad dobio posljednjih godina i Mistral je s ponosom kreator atraktivne mobilne aplikacije, uvezujući na najbolji način modernu tehnologiju i ljepotu Muzeja. Ovo je naš skromni poklon Muzeju ratnog djetinjstva, našem Sarajevu, i svoj onoj djeci koja su preživjela agresiju u BiH, a čije iskrene, ljudske priče nikada ne smiju biti zaboravljene. Čuvajmo prošlost gledajući u budućnost, rekao je Damir Faruk Saračević, direktor marketinga u Mistralu.

 

Otvaranje Muzeja ratnog djetinjstva najavljeno za kraj januara.

 

Muzej ratnog djetinjstva (2) Muzej ratnog djetinjstva (4)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.