Molimao i Mireldy predstavljaju GLITCH kolekciju

Povodom proslave 10. rođendana, pored svoje nove kolekcije, bh. brend Molimao objavio je i limitiranu kolekciju sa dizajn studiom Mireldy iz Zagreba. Glitch kolekcija konceptualno se nastavlja na seriju glitch.ba ,“glitchiranih” etno / tradicionalnih tepiha koje je studio Mireldy dizajnirao prije šest godina.

 

Molimao Glitch (5)

 

Cilj i jednog i drugog brenda je u osnovi isti, a to je oživljavanje autohtonih vrijednosti koje su s vremenom postale zapostavljene, a predstavljale su važnu kulturnu baštinu. Kombinacijom tradicionalnih elemenata i novih digitalnih alata stvorili smo njihovu novu verziju koja zadržava autohtone motive, ali ih reinterpretira na savremen način. Motiv je zapravo strukturirana repeticija pogreške u digitalnom svijetu spojena sa strukturom tradicionalnih elemenata.

 

Cilj saradnje je komunikacija s mlađom publikom.

 

Molimao Glitch (4)

 

Kao i u svemu drugom stvar je prezentacije i rezultata krajnjeg proizvoda. Vjerujem da su manje više i mlađi i stariji uopznati s osnovnim motivom tj. ornamentom sa tradicionalnih Bosanskih ćilima. Tako da je zapravo način uoptrebe tih elemenata, nijihove reinterpretacije i promišljeno kreiranog dizajna nešto što će odrediti da li će to komunicirati s novim generacijama ili ne. Kao grafičkom dizajneru uvijek mi je zanimljivo kada nešto što napravim mogu da apliciram na različite medije. Posebno mi je drago kada je u pitanju moda jer je to medij na kojem grafički dizajn u kombinaciji sa modnim dizajnom može rezultirati iznimno zanimljivim rješenjima, kaže nam Imelda Ramović, dizajnerica studia Mireldy.

 

Molimao Glitch (6) Molimao Glitch (7)

 

Lokalno prepoznatljivi simboli kroz različite reinterpretacije zaštitni su znak brenda Molimao, i baš zato Glitch kolekcija se fantasticno nastavlja na cijelu tu priču jer u osnovi posjeduje isti cilj. Limitirana kolekcija nudi sivu i bijelu majicu kratkih rukava kao i zip up duksericu. Kolecija se može naručiti putem online dućana brenda Molimao www.molimao.ba

 

Molimao Glitch (8) Molimao Glitch (9) Molimao Glitch (10) Molimao Glitch (11) Molimao Glitch (12) Molimao Glitch (1)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fashion žiri: Armin Ćosić o modnim kombinacijama posljednje večeri SFF-a