Hilda Halilovic

Modni editorijal: WHEN IN SARAJEVO

Release Date
17/03/2023
fotografije
Mario Ilić
styling
Gordana Gasha Miladinović
make-up
Maja Koristović-Talović
modeli
Hilda Halilović i Ali Memija
Asistentica fotografa
Hana Bičo
Frizer
Emsel Pinjagić

Vrhunski fotograf Mario Ilić, stilistica Gasha Miladinović i make-up artistica Maja Koristović-Talović udružili su snage i kreirali nezaboravan editorijal, kohezija koja dokazano funkcionira kroz godine zajedničkog rada. Početak proljeća u Sarajevu je donijelo prekrasno vrijeme za snimanje na ulicama grada. Rezultat je jedinstvena kombinacija lokalnih stilova i globalnih trendova.

Editorijal je nastao iz puke žudnje za kreativnim stvaralaštvom i saradnjom profesionalaca u svome poslu na svome terenu. Oduvijek sam htio raditi modne fotografije u centru Sarajeva i konvertovati energiju koju mi pruža kroz desetine layera sočiva. Pozorište mladih nam je bila baza i jednostavno smo htjeli vidjeti kakav vibe se razvija i u kojem smjeru ćemo ići od trenutka kada se prva fotografije okine, kaže nam fotograf Mario Ilić.

Ova saradnja kroz formu modnog editorijala bila je idealna prilika za zajednički kreativni projekt, uz želju da se prikažu bh. kreativci i kreativke.

Iznimno mi je zadovoljstvo bilo raditi ovaj editorijal sa ovom ekipom. Maria jako cijenim jer je jedan od kreativnijih fotografa sa kojima sam imala priliku raditi, ima fenomenalno oko i jako mi se sviđa njegova estetika. Sa Majom radim sigurno već 15 godina i Maja je neko ko zna izvesti sve što sam ikada zamislila. Za ovaj editorijal izabrali smo smokey grunge look koji je idealno išao uz našu priču. Također, želim se posebno zahvaliti našim talentovanim dizajnerima i timu concept store Bazeredžana koji su nam posudili odjeću za slikanje. Hilda je model svjetske klase, i imati nju na fotografijama je privilegija i zadovoljstvo. Ona je vrhunska profesionalka i rođena je za modeling. Ali je predivan momak sa precool lookom. Prvi put sam radila za njim i nadam se da ću opet, istaknula je stilistica Gordana Gasha Miladinović.

Gasha i Mario su već rekli sve što bih i ja. Nas troje smo ukrstili nevjerovatnu energiju iz želje da nešto napravimo, što je rezultiralo stvaranju ovog editorijala. Kad imate odličan tim koji se prati i genijalane modele, nema granica, kaže šminkerica Maja Koristović-Talović.

Editorijal When in Sarajevo je pravi modni užitak i nešto što rijetko možemo vidjeti u bh. magazinima, tako da smo posebno ponosni što je kreativni tim – Mario, Maja i Gasha – odlučio baš s nama podijeliti fotografije.

odjeća_Marko Feher, nakit_vintage Christian Lacroix
odjeća_Marko Feher, nakit_vintage Christian Lacroix
odjeća_Marko Feher, Hilda nosi cipele_Gianni, Ali nosi cipele_Zara, nakit i rukavice_vintage Christian Lacroix
odjeća_Marko Feher, rolka_Zara, nakit i rukavice_vintage Christian Lacroix
odjeća_Marko Feher, rolka_Zara, nakit_vintage Christian Lacroix
kaput_Marko Feher
haljina_Nenna Atelier
mantil_Marko Feher, cipele_Zara
Hilda Halilovic
haljina_Zara, jakna_Wearwolf fashion
haljina_Zara; jakna WearWolf fashion, cipele_Zara, kožne carape_Hunkemoller

mantil_Bazerdžan wear, kaiš_Fendi, haljina_Zara
haljina_Zara, mantil_Baserdžan wear
odjeća_Marko Feher, cipele_Zara
košulja_Bazerdžan wear, cipele_Zara
haljina_Adela Design
haljina_Adela Design

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
monoi nakit: Sva ljepota minimalizma geometrijskih oblika