Nova Toyota Corolla predstavljena danas u Sarajevu

Jedanaesta generacija TOYOTA Corrole, najprodavanijeg automobila na svijetu danas je zvanično predstavljena u TOYOTA prodajnom salonu Bunjo u Sarajevu. Obilježavajući 50. rođendan, nova Corolla predstavlja novi i napredni stil, uključujući i potpuno redizajnirani prednji dio koji sada sadrži sve važne elemente Toyotinih dizajnerskih smjernica. Sa 20 posto ukupne Toyotine globalne prodaje i više od 44 miliona automobila prodanih u 150 zemalja, Corolla je i dalje najpopularnije TOYOTA vozilo.

 

direktor-toyota-bih-damir-visosevic-2
Direktor Toyota BiH Damir Višošević

 

Napominjući da je nova Corolla kreirana sa posebnim naglaskom na dizajn, kvalitetu i sigurnost, direktor TOYOTA BiH, Damir Višošević, istakao je da je pedesetogodišnja tradicija ovog modela dokaz kvalitete i povjerenja vozača.

 

Zahvaljujući odličnom omjeru cijene i kvalitete te sigurnosti i bogate opreme, Corolla i u Bosni i Hercegovini ima status jednog od najprodavanijih Toyota automobila. Glavni elementi dizajna 11. generacije primijenjeni su sa ciljem da se Corolli da prestižan izgled i upečatljiva pojava, a veoma je bitno reći da se i sa ovim automobilom nastavlja Toyotina praksa brige o okolišu jer se značajno smanjuje potrošnja goriva i emisija CO2 u gradskoj vožnji, rekao je Višošević te dodao da će najpovoljniji model biti dostupan od 26,700 KM, a bogato opremljeni Style model sa 1,6 benzinskim motorom i 132 KS – po akcijskoj cijeni od 29,900 KM.

 

toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-2 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-3

 

Od mnogih pogodnosti nove Corolle vrijedi istaći Toyota Safety Sense, skup sigurnosnih sistema koji obrađuju podatke koje automobil prikuplja laserom i kamerom, a standardna je oprema na svim modelima Corolle od opreme Luna. Također, Corolla sadrži i nekoliko sistema za asistenciju pri vožnji kao što su unaprijeđeni sistem za pomoć pri kretanju na strmini, Hill-start Assist Control – HAC, sistem za pomoć pri parkiranju, Simple-Intelligent Parking Assist System – S-IPA, Start&Stop sistem koji automatski zaustavlja motor kada vozilo stoji, sistem za automatsko paljenje dugih svjetala, Automatic High Beam, te Road Sign Assist sistem kojim automobil automatski čita saobraćajne znakove i obavještava vozača.

 

Kupovina nove Corolle moguća je u svim TOYOTA prodajnim salonima u Bosni i Hercegovini, a više informacija o modelu kao i posebnim ponudama dostupno je na oficijelnoj stranici TOYOTA.

 

toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-4 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-5 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-6 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-7 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-8 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-9 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-10

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Serengeti, jedna od vodećih regionalnih IT kompanija, širi svoje poslovanje i u BiH