Nova Toyota Corolla predstavljena danas u Sarajevu

Jedanaesta generacija TOYOTA Corrole, najprodavanijeg automobila na svijetu danas je zvanično predstavljena u TOYOTA prodajnom salonu Bunjo u Sarajevu. Obilježavajući 50. rođendan, nova Corolla predstavlja novi i napredni stil, uključujući i potpuno redizajnirani prednji dio koji sada sadrži sve važne elemente Toyotinih dizajnerskih smjernica. Sa 20 posto ukupne Toyotine globalne prodaje i više od 44 miliona automobila prodanih u 150 zemalja, Corolla je i dalje najpopularnije TOYOTA vozilo.

 

direktor-toyota-bih-damir-visosevic-2
Direktor Toyota BiH Damir Višošević

 

Napominjući da je nova Corolla kreirana sa posebnim naglaskom na dizajn, kvalitetu i sigurnost, direktor TOYOTA BiH, Damir Višošević, istakao je da je pedesetogodišnja tradicija ovog modela dokaz kvalitete i povjerenja vozača.

 

Zahvaljujući odličnom omjeru cijene i kvalitete te sigurnosti i bogate opreme, Corolla i u Bosni i Hercegovini ima status jednog od najprodavanijih Toyota automobila. Glavni elementi dizajna 11. generacije primijenjeni su sa ciljem da se Corolli da prestižan izgled i upečatljiva pojava, a veoma je bitno reći da se i sa ovim automobilom nastavlja Toyotina praksa brige o okolišu jer se značajno smanjuje potrošnja goriva i emisija CO2 u gradskoj vožnji, rekao je Višošević te dodao da će najpovoljniji model biti dostupan od 26,700 KM, a bogato opremljeni Style model sa 1,6 benzinskim motorom i 132 KS – po akcijskoj cijeni od 29,900 KM.

 

toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-2 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-3

 

Od mnogih pogodnosti nove Corolle vrijedi istaći Toyota Safety Sense, skup sigurnosnih sistema koji obrađuju podatke koje automobil prikuplja laserom i kamerom, a standardna je oprema na svim modelima Corolle od opreme Luna. Također, Corolla sadrži i nekoliko sistema za asistenciju pri vožnji kao što su unaprijeđeni sistem za pomoć pri kretanju na strmini, Hill-start Assist Control – HAC, sistem za pomoć pri parkiranju, Simple-Intelligent Parking Assist System – S-IPA, Start&Stop sistem koji automatski zaustavlja motor kada vozilo stoji, sistem za automatsko paljenje dugih svjetala, Automatic High Beam, te Road Sign Assist sistem kojim automobil automatski čita saobraćajne znakove i obavještava vozača.

 

Kupovina nove Corolle moguća je u svim TOYOTA prodajnim salonima u Bosni i Hercegovini, a više informacija o modelu kao i posebnim ponudama dostupno je na oficijelnoj stranici TOYOTA.

 

toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-4 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-5 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-6 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-7 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-8 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-9 toyota-predstavljanje-nove-corolle-foto-10

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
ARTEZ naslikao mural u Mostaru