ONLINE DANI POLJSKOG FILMA U BIH besplatno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba

Release Date
21/06/2021

U organizaciji Ambasade Republike Poljske u Sarajevu od 1. do 4. jula održat će se Online dani poljskog filma u BiH, u okviru kojih će publika moći besplatno pogledati četiri filma istaknutih poljskih reditelja. Filmovi će biti dostupni online besplatno na OnDemand platformi kina Meeting Point: Ondemand.kinomeetingpoint.ba, gledateljima u cijeloj Bosni i Hercegovini, a broj kodova je ograničen.

U programu su filmovi Najbolji Łukasza Palkowskog, fascinantna priča o strašnom naporu, spektakularnom padu i izvanrednoj snazi, film inspirisan životom Jerzyija Górskog, koji je završio utrku smrti i postavio rekord na svjetskom prvenstvu u triatlonu; U mraku Agnieszke Holland, koji prati događaje u martu 1943. godine u Lavovu, tada prelijepom poljskom gradu, koji je pod čvrstom nacističkom okupacijom i o borbi za preživljavanjem; Želim živjeti (režija Maciej Pieprzyca), film inspiriran istinitim događajem, koji donosi priču o dječaku kojem je dijagnosticirana cerebralna paraliza te film Soba Krzysztofa Jankowskog, baziran na priči najpoznatijeg poljskog pisca znanstvene fantastike Stanislava Lema, o slavnom astronautu Ijonu Tichyju, koji treba održati govor protiv Pravila o Poslijeplanetarnom Narodu.

Izabrani filmovi donose sjajne priče o herojima svakodnevnice, koji su se izborili u teškim historijskim i ličnim situacijama te donose nadu, koja nam je svima posebno potrebna u izazovnom vremenu pandemije.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
58. MESS: Fotografija u čast Susan Sontag