ONLINE DANI POLJSKOG FILMA U BIH besplatno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba

Datum objave
21/06/2021

U organizaciji Ambasade Republike Poljske u Sarajevu od 1. do 4. jula održat će se Online dani poljskog filma u BiH, u okviru kojih će publika moći besplatno pogledati četiri filma istaknutih poljskih reditelja. Filmovi će biti dostupni online besplatno na OnDemand platformi kina Meeting Point: Ondemand.kinomeetingpoint.ba, gledateljima u cijeloj Bosni i Hercegovini, a broj kodova je ograničen.

U programu su filmovi Najbolji Łukasza Palkowskog, fascinantna priča o strašnom naporu, spektakularnom padu i izvanrednoj snazi, film inspirisan životom Jerzyija Górskog, koji je završio utrku smrti i postavio rekord na svjetskom prvenstvu u triatlonu; U mraku Agnieszke Holland, koji prati događaje u martu 1943. godine u Lavovu, tada prelijepom poljskom gradu, koji je pod čvrstom nacističkom okupacijom i o borbi za preživljavanjem; Želim živjeti (režija Maciej Pieprzyca), film inspiriran istinitim događajem, koji donosi priču o dječaku kojem je dijagnosticirana cerebralna paraliza te film Soba Krzysztofa Jankowskog, baziran na priči najpoznatijeg poljskog pisca znanstvene fantastike Stanislava Lema, o slavnom astronautu Ijonu Tichyju, koji treba održati govor protiv Pravila o Poslijeplanetarnom Narodu.

Izabrani filmovi donose sjajne priče o herojima svakodnevnice, koji su se izborili u teškim historijskim i ličnim situacijama te donose nadu, koja nam je svima posebno potrebna u izazovnom vremenu pandemije.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
WAI Moment momentalno je osvojio potrošače širom svijeta