Otvoren treći po redu NOVEMBER STUDIO SALE Denisa Haračića i Eldine Kožljak

Release Date
14/11/2023

Sa radošću vas obavještavamo da je trenutno otvoren treći po redu November studio sale umjetnika Denisa Haračića i umjetnice Eldine Kožljak. Ovogodišnji studio sale pruža posjetiteljima jedinstvenu priliku da zavire u kreativni svijet ova dva talentirana umjetnika. Atelje će biti otvoren za posjete do kraja ovog mjeseca, pružajući ljubiteljima umjetnosti priliku da uživaju u ekskluzivnom pogledu na njihova recentna djela.

Eldina Kožljak

rođena je 21.1.1997. godine u Sarajevu. Nakon završene osnovne škole, upisuje Srednju školu primijenjenih umjetnosti na Odsjeku za reklamnu grafiku. Maturirala je 2016. godine u klasi profesorice Milijane Lagumdžije, stekavši zvanje likovnog tehničara za reklamnu grafiku. Nastavlja svoje obrazovanje na Odsjeku za grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje se usavršava pod mentorstvom profesora Avde Žige. Eldina je aktivna sudionica mnogih kolektivnih izložbi od 2012. godine, istražujući različite likovne medije, s posebnim naglaskom na prikaze morskog svijeta i istraživanje ljudske psihologije. Njeno umjetničko stvaralaštvo rezultiralo je brojnim grafičkim ciklusima, a more i morska bića predstavljaju neiscrpnu inspiraciju.

 

Denis Haračić

bosanskohercegovački vizualni umjetnik rođen 1991. godine u Travniku. Završio je Master studij na odsjeku za grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2018. godine, pod mentorstvom Amele Hadžimejlić. Kroz svoje psihološke portrete, Haračić problematizira univerzalne teme i dotiče se savremenog društva kroz prizme grupnog i pojedinačnog identiteta, uvijek u potrazi za humanističkim iskazima tamo gdje su naoko najmanje prisutni. Koristi različite medije poput crteža, slike, grafike, digitalne slike, animacije i zvučne instalacije. Sa više od 50 samostalnih i grupnih izložbi, kao i sudjelovanjem na bijenalima i trijenalima likovne umjetnosti u BiH, regionu i svijetu, Haračić je postao prepoznat u internacionalnim umjetničkim krugovima. Njegova djela su dio nekoliko prestižnih internacionalnih kolekcija, među kojima se posebno ističe Museum of Now u Berlinu s 72 umjetnikova djela. Denis Haračić je dobitnik brojnih priznanja i nagrada, a nedavno mu je dodijeljena značajna nagrada Collegium Artisticum za grafiku od strane Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine u januaru ove godine.

 

Pozivamo vas da posjetite njihov atelje do kraja mjeseca i osobno doživite svijet umjetnosti Denisa Haračića i Eldine Kožljak. Rezervišite sviju posjetu studiju putem haracic.denis@gmail.com

 Klik na link sa katalogom i ponudom njihovih djela. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.