Mario Anzuoni / Reuters / Pixsell

PARAZIT prvi strani film u historiji Oscara koji je dobio nagradu za najbolji film

Ovogodišnja je dodjela 92. po redu, a svečana ceremonija održala se u Dolby Theatreu u Los Angelesu, gdje smo vidjeli svu filmsku elitu i zvijezde čija imena nešto znače u svijetu zabavne industrije današnjice.

 

U glavnim kategorijama slavili su Joaquin Phoenix i Renée Zellweger,  a najbolji je film Parazit, koji je sveukupno osvojio četiri Oscara u najvažnijim kategorijama – za najbolji film, najbolji strani film, originalni scenarij i režiju. Parazit je tako postao prvi strani film u historiji Oscara koji je dobio nagradu za najbolji film.

 

S tri Oscara nagrađen je film 1917, a Joker, Bilo jednom u Hollywoodu i Ford vs Ferrari kući su otišli s po dva zlatna kipića. Najbolji je sporedni glumac Brad Pitt, a najbolja sporedna glumica Laura Dern.

 

U veoma neočekivanom obratu makedonski dokumentarac Medena zemlja, osvojio je čak dvije nominacije, onu za najbolji dokumentarac ali i najbolji strani film.

 

Sve dobitnike pogledajte ovdje Oscars.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Crno-bijeli svijet dokumentarne fotografije Midhata Poturovića