Maja Milinković predstavila novi album FADOLINKA

Bosanskohercegovačka interpretatorka fada i sevdaha Maja Milinković izdaje novi album pod nazivom Fadolinka. Album izlazi krajem 25. maja u Portugalu u izdanju portugalske izdavačke kuće Sevenmuses musicbooks, te početkom juna u izdanju BHRT Muzičke Produkcije za područje Bosne i Hercegovine.

 

Na albumu se nalazi 12 kompozicija fada i sevdalinke, od kojih 5 originalnih fado kompozicija u Majinom autorstvu od kojih je jedna već predstavljena javnosti u sklopu najave albume pod nazivom Não há fado sem saudade/Nema fada bez čežnje, četiri sevdalinke, i dva fada iz repertoara Amálie Rodrigues, od kojih je jedna prevedena na naš jezik. Uz emotivnu i filigranu vokalnu interpretaciju na koju nas je Maja već navikla i zvuke portugalske gitare, album Fadolinka je multikulturalni projekt koji spava dvije muzičke tradicije i gurmanski album za ljubitelje istinskih univerzalnih vrijednosti koje nikada ne stare.

Album je sniman u Sarajevu i u Portugalu u saradnji sa muzičarima Pedrom Amendoeiraom, Luisom Coelhom, Duarte Nunesom i Bojanom Dizdarevićem.

 

Maja će promovirati album solističkim koncertom 6. juna u Lisabonu, 11. oktobra u Portu, a za Bosnu i Hercegovinu najavljuje koncerte u julu i augustu.

 

foto_Vanja Lisac

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.