Maja Milinković predstavila novi album FADOLINKA

Bosanskohercegovačka interpretatorka fada i sevdaha Maja Milinković izdaje novi album pod nazivom Fadolinka. Album izlazi krajem 25. maja u Portugalu u izdanju portugalske izdavačke kuće Sevenmuses musicbooks, te početkom juna u izdanju BHRT Muzičke Produkcije za područje Bosne i Hercegovine.

 

Na albumu se nalazi 12 kompozicija fada i sevdalinke, od kojih 5 originalnih fado kompozicija u Majinom autorstvu od kojih je jedna već predstavljena javnosti u sklopu najave albume pod nazivom Não há fado sem saudade/Nema fada bez čežnje, četiri sevdalinke, i dva fada iz repertoara Amálie Rodrigues, od kojih je jedna prevedena na naš jezik. Uz emotivnu i filigranu vokalnu interpretaciju na koju nas je Maja već navikla i zvuke portugalske gitare, album Fadolinka je multikulturalni projekt koji spava dvije muzičke tradicije i gurmanski album za ljubitelje istinskih univerzalnih vrijednosti koje nikada ne stare.

Album je sniman u Sarajevu i u Portugalu u saradnji sa muzičarima Pedrom Amendoeiraom, Luisom Coelhom, Duarte Nunesom i Bojanom Dizdarevićem.

 

Maja će promovirati album solističkim koncertom 6. juna u Lisabonu, 11. oktobra u Portu, a za Bosnu i Hercegovinu najavljuje koncerte u julu i augustu.

 

foto_Vanja Lisac

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sneak peek video sa Fashion.Beauty.Love snimanja