Safet Zec dizajnirao kutiju za novi parfem kompanije Hermes

Francuska kompanija Hermès predstavila je novi parfem Un Jardin sur la Lagune, a ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bh. umjetnik Safet Zec, piše češki portal Harpersbazaar.cz.

 

– Zadovoljstvo nam je otvoriti vrata našeg novog vrta: Jardin sur la Lagune će nas odvesti u Veneciju i otkriti čaroliju skrivenog mjesta iza kamenog zida. Christine Nagel, parfimerka kuće Hermès, krenula je u legendu u potrazi za tajanstvenom baštom koju je engleski voditelj izgradio na vodi i našla je. Obična bašta u kojoj je priroda oduzela sva prava na divljinu. Vegetacija je preživjela test vremena, a vjetar i slane vode ostavile su na njoj kristalne naslage, piše portal Harpersbazaar.cz.

 

Za svoju prvu kompoziciju u nizu vrtova, Christine Nagel je stvorila slatki, osebujni miris s malo nostalgije u kojoj ne osjeća tugu. Postepeno gubi tonove drva i sanjiv morski povjetarac koji miriše na sol. Pittosporum, đurđevak i magnolija.

 

Ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bh.umjetnik Safet Zec. Parfem će biti pušten u prodaju 4. marta.

izvor_akta.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kozmetika Afrodita WHY maske za lice – više vlage, hranjivih tvari i naprednih anti-age sastojaka