Safet Zec dizajnirao kutiju za novi parfem kompanije Hermes

Francuska kompanija Hermès predstavila je novi parfem Un Jardin sur la Lagune, a ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bh. umjetnik Safet Zec, piše češki portal Harpersbazaar.cz.

 

– Zadovoljstvo nam je otvoriti vrata našeg novog vrta: Jardin sur la Lagune će nas odvesti u Veneciju i otkriti čaroliju skrivenog mjesta iza kamenog zida. Christine Nagel, parfimerka kuće Hermès, krenula je u legendu u potrazi za tajanstvenom baštom koju je engleski voditelj izgradio na vodi i našla je. Obična bašta u kojoj je priroda oduzela sva prava na divljinu. Vegetacija je preživjela test vremena, a vjetar i slane vode ostavile su na njoj kristalne naslage, piše portal Harpersbazaar.cz.

 

Za svoju prvu kompoziciju u nizu vrtova, Christine Nagel je stvorila slatki, osebujni miris s malo nostalgije u kojoj ne osjeća tugu. Postepeno gubi tonove drva i sanjiv morski povjetarac koji miriše na sol. Pittosporum, đurđevak i magnolija.

 

Ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bh.umjetnik Safet Zec. Parfem će biti pušten u prodaju 4. marta.

izvor_akta.ba

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Galas – tvoja zaštita ovog ljeta