vivo unapređuje tehnologiju baterija pametnih telefona sa munjevitim punjenjem od 200W

Release Date
27/07/2022

vivo je učvrstio lidersku poziciju u tehnologiji brzog punjenja zahvaljujući 200W ultra brzom punjenju baterije, prvom takve vrste dostupnom u slobodnoj prodaji na svijetu. Tehnologija baterija nove generacije i munjevitog punjenja koja puni bateriju sa skoro prazne na 100% za samo deset minuta pokazuje da vivo mijenja paradigmu pametnih telefona. Korisnici više ne moraju razmišljati o punjenju baterije tokom noći – njihovi telefoni će biti spremni za korištenje dok popiju kratki espresso. Sa brojnim inovacijama u tehnologiji baterija i njiihovom punjenju, 200W ultra-brzo punjenje na tržište dolazi zahvaljujući novom iQOO 10 Pro gaming pametnom telefonu, predstavljenom za azijsko-pacifičko tržište.

 

Prvo 200W munjevito punjenje na svijetu dostupno u slobodnoj prodaji

Skoro udvostručujući brzinu punjenja unutar jedne generacije pametnog telefona, vivo predstavlja daljnju prekretnicu na svom putu inovacija. Kompanija nastavlja promišljati na nove načine kako bi zadovoljila potrebe potrošača: 2020. godine, vivo je lansirao prvo komercijalno 120W ultra brzo punjenje u industriji integriranim u iQOO 5 Pro pametni telefon. Sada je podigao ljestvicu sa iQOO 10 Pro, koji predstavlja tehnologiju ultra-brzog punjenja na svijetu od 200 W, prvog takve vrste dostupnog u slobodnoj prodaji na svijetu.

 

Deset inovacija za još brže punjenje

Poboljšanja uključuju deset glavnih inovacija za baterije i punjenje, dizajniranih da isporuče brže punjenje uz sigurnost i stabilnost koji osiguravaju trajne odlične performance, što uključuje ultra tanku bateriju, novi elektrolit baterije, čip za trosmjerno punjenje pumpe, novi separator baterija i novu šema slaganja. Zaštitni elementi uključuju primjenu novog toplotno provodljivog gela, novo zaštitno kolo, kao i samorazvijeni algoritam zdravlja baterije, koji zajedno garantiraju nivo kapaciteta od preko 80%, čak i nakon 1600 ciklusa punjenja. Ove karakteristike, sa novim minijaturnim punjačem i kablom za punjenje od 1,5 metara, omogućavaju iQOO 10 Pro da nadmaši čak i rigorozne erformae za erformancee baterija u automobilskoj industriji.

 

Performanse za mobilne igre, iznutra prema van

Ekskluzivno dostupan u azijsko-pacifičkoj regiji, vivo iQOO 10 Pro je vodeći pametni telefon za igre. Mnoge izuzetne tehnološke karakteristike nedavno predstavljenog pametnog telefona X80 Pro, nalaze se i u ovom mobitelu, pa tako iQOO 10 Pro koristi novu mobilnu platformu Snapdragon 8 Plus Gen 1, kao i V1+ čip za obradu slika koji je rezultat razvoja unutar kompanije vivo, impresivan 2K HDR10+ ekran za upečatljivo igranje igrica, kao i sistem kamere sa gimbal stabilizacijom.

Estetika telefona upotpunjena je u dvije verzije boja – klasičnoj iQOO crnoj, kao i prepoznatljivom BMW Motorsport izdanju, kombinirajući emajlirano staklo, karbonska vlakna i umjetnu kožu za teksturu meku na dodir. iQOO 10 Pro pokreće vivo novi OriginOS Ocean, baziran na Androidu 12.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.