8 pravila dobrog stila by Vladan Gavrić

Release Date
19/06/2016

Prvi utisak o vama stvara vaša odjeća zato je jako bitno da joj se posebno posvetite, jer ona na neki način predstavlja vašu ličnost. Bez obzira na ono što želite da projektujete postoje neka generalna pravila koja bi svi trebali da uzmu u obzir pri oblačenju, a ovo su moja pravila:

1. Ne posustati pritisku okoline je generalno pravilo u životu koje se može preslikati i na oblačenje. Ako vam se nekad desilo da ste odlučili da nešto što vam se sviđa ipak ne obučete jer bi vas društvo zadirkivalo ili suprotno, a obukli ste nešto što vam se ne sviđa jer je trenutni trend i svi to nose, onda znate o čemu pričam. Bez obzira koliko pritisak okoline bio težak, uvijek trebate ostati svoji.

2. Novac uložite u timeless komade koji su uvijek In kao: trench kaput, kožna jakna, dobro odijelo i modne dodatke koje ćete nositi svaki dan npr. sat.

3. Kada su trendovi u pitanju kupujte samo ono što odgovara vašem životnom stilu i tjelesnoj figuri.

4. Ne zaboravite na ličnu higijenu; uredna kosa, podrezani nokti i dobar izbor parfema su integralni dio dobrog izgleda.

5. Budite svjesni događaja za koji se oblačite, niste individualisti i buntovnici ako se na formalnom događaju pojavite u poderanim farmerkama, to je neprikladno i pokazuje nepoštovanje i nekulturu.

6. Manje je više kad su modni dodaci u pitanju. Zaboravite na zlatne lance (osim ako niste gangster u nastajanju), dobar sat i par sunčanih naočala su sasvim dovoljni.

7. Kupujte domaći dizajn. Sreća (ili nesreća) je da živimo u BiH, pa vam to pruža priliku da posjedujete unikatne komade talentovanih bh. dizajnera koje možete kupiti po istoj cijeni odjevnih komada u Zari, stoga, iskoristite to.

8. Nemojte se bojati online kupovine, pored starnih shopova kao što su ASOS postoji i dosta domaćih Facebook shopova gdje se mogu naći super stvari po povoljnim cijenama, ne zaboravite i servise kao što je PIK.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLsytle kombinacije ove sedmice