Autorica ANJA GERIN predstavila inkluzivnu slikovnicu za djecu na njemačkom i bosanskom jeziku

Datum objave
17/08/2022

Autorica i ilustratorica Anja Gerin predstavila je inkluzivnu slikovnicu za djecu Ako ko pita šta ima i šta radim / Was ich gerade mache? na dva jezika, njemačkom i bosanskom. Odlukom da objavi jedno izdanje na bosanskom i jedno na njemačkom jeziku, autorica preuzima svoja dva prva jezika i oba svijeta. Njemački jezik će pomoći djeci da sastave jednostavne rečenice i nadopune ih rimama kroz perspektivu u prvom licu. Na bosanskom jeziku postoji vrlo mali izbor dječijih knjiga. Obje verzije namijenjene su podršci roditeljima u učenju jezika i poučavanju djece vrijednostima bez nametanja pedagoških sadržaja.

​Kroz rime i ilustracije predstavljeno je 13 svakodnevnih glagola.

Kad sam tražila knjige za svoje sinove, nisam mogla naći takvu vrstu knjige naših autora i autorica. Radi se o knjizi koja predstavlja 13 glagola uz rime, kako bi olakšsala djeci od 2 godine sklapanje prvih rečenica. Djeca su prikazana s diverzitetom, kako bi se prikazala realnost današnje multikulturalne sredine kojoj smo svi okruženi, ističe Anja Gerin.

Knjigu možete naručiti kao hard copy ili u digitalnij verziji putem online stranice dugaverlang.de

Anja Gerin, rođena u Sarajevu, 1992. kao dijete s porodicom je izbjegla u Njemačku. Godine 2006. pohađala je međunarodnu školu u Sarajevu i ostala u tom gradu do diplome produkt dizajnerice na Akademiji umjetnosti. Vratila se u Njemačku na magisterij i studirala eksperimentalni i društveni dizajn na HfbK u Hamburgu. Nakon 2 godine boravka u Južnoj Africi, sada živi sa suprugom i njihova dva sina između Berlina, Sarajeva i Zanzibara.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Rikardo Druškić: Omaž umjetničkim djelima koja predstavljaju vječnu inspiraciju