Autorica ANJA GERIN predstavila inkluzivnu slikovnicu za djecu na njemačkom i bosanskom jeziku

Release Date
17/08/2022

Autorica i ilustratorica Anja Gerin predstavila je inkluzivnu slikovnicu za djecu Ako ko pita šta ima i šta radim / Was ich gerade mache? na dva jezika, njemačkom i bosanskom. Odlukom da objavi jedno izdanje na bosanskom i jedno na njemačkom jeziku, autorica preuzima svoja dva prva jezika i oba svijeta. Njemački jezik će pomoći djeci da sastave jednostavne rečenice i nadopune ih rimama kroz perspektivu u prvom licu. Na bosanskom jeziku postoji vrlo mali izbor dječijih knjiga. Obje verzije namijenjene su podršci roditeljima u učenju jezika i poučavanju djece vrijednostima bez nametanja pedagoških sadržaja.

​Kroz rime i ilustracije predstavljeno je 13 svakodnevnih glagola.

Kad sam tražila knjige za svoje sinove, nisam mogla naći takvu vrstu knjige naših autora i autorica. Radi se o knjizi koja predstavlja 13 glagola uz rime, kako bi olakšsala djeci od 2 godine sklapanje prvih rečenica. Djeca su prikazana s diverzitetom, kako bi se prikazala realnost današnje multikulturalne sredine kojoj smo svi okruženi, ističe Anja Gerin.

Knjigu možete naručiti kao hard copy ili u digitalnij verziji putem online stranice dugaverlang.de

Anja Gerin, rođena u Sarajevu, 1992. kao dijete s porodicom je izbjegla u Njemačku. Godine 2006. pohađala je međunarodnu školu u Sarajevu i ostala u tom gradu do diplome produkt dizajnerice na Akademiji umjetnosti. Vratila se u Njemačku na magisterij i studirala eksperimentalni i društveni dizajn na HfbK u Hamburgu. Nakon 2 godine boravka u Južnoj Africi, sada živi sa suprugom i njihova dva sina između Berlina, Sarajeva i Zanzibara.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kako je ruž postao simbol otpora u opkoljenom Sarajevu