Bashka x ŽeneBiH

Bashka X #ŽeneBIH: Posebna delicija sa porukama o izuzetnim ženama BiH

Release Date
05/03/2022
fotografije
Bashka

Merjem i Tarik Hamzić, mladi poduzetnici i osnivači čokoladnog brenda Bashka danas su na svojim društvenim mrežama predstavili novi projekt u saradnji sa feminističkom i aktivističkom inicijativom #ŽeneBiH. Kako ambalaža božanstvenih Bashka čokolada može biti platforma za slanje poruka od društvenog značaja, ali i prostor za prikazivanje kreativnosti bh. umjetnika i umjetnica, saradnja sa inicijativom #ŽeneBiH za Merjem i Tarika je bila prirodna. Kreirali su posebnu ediciju Bashka X #ŽeneBIH čokolada sa pričama izuzetnih bh. žena.

Bashka ŽeneBiH

Saradnja sa umjetnicima je nešto što brend Bashka njeguje od samog osnivanja, pa smo tako i dizajn našeg logotipa, ali i ambalaže povjerili sjajnim umjetnicima. Raduje nas što vam možemo predstaviti ovu saradnju, a želja nam je da, pored dobre čokolade, upoznate i priče hrabrih žena koje su ostavile snažan pečat na naše društvo, kaže Merjem.

Kako smo već pisali, #ŽeneBiH je volonterska inicijativa koju su osnovale Amila Hrustić Batovanja, Hatidža Gušić i Masha Durkalić u martu 2018. godine, a koja je posvećena povećanju vidljivosti ženskih doprinosa u bh. društvu. Njen rezultat bilo je izdavanje ilustrirane knjige o izuzetnim ženama, koja sadrži biografije više od 50 bh. žena koje su razbijale stereotipe, unapređivale prava žena i zalagale se za emancipaciju. Svaku od žena ilustrirala je po jedna ilustratorica/dizajnerica/umjetnica iz BiH. To je knjiga o prvim umjetnicama, spisateljicama, humanitarkama, narodnim heroinama, rediteljicama, naučnicama, muzičarkama, doktoricama, aktivistkinjama, profesoricama i drugim izuzetnim ženama iz BiH.

Bashka čokolade

Od danas specialnu ediciju Bashka X #ŽeneBIH potražite u Bashka online prodavnici čokolade, a posebno kreiran set koji se sastoji od knjige Žene BIH – Ilustrirana knjiga o izuzetnim ženama Bosne i Hercegovine i Bashka X #ŽeneBiH limited edition čokolade možete potražiti u Kutchi. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
charli-dixie-damelio
Upoznajte četiri najpopularnije TikTok tinejdžerice koje zarađuju milione