Bashka x ŽeneBiH

Bashka X #ŽeneBIH: Posebna delicija sa porukama o izuzetnim ženama BiH

Datum objave
05/03/2022
fotografije
Bashka

Merjem i Tarik Hamzić, mladi poduzetnici i osnivači čokoladnog brenda Bashka danas su na svojim društvenim mrežama predstavili novi projekt u saradnji sa feminističkom i aktivističkom inicijativom #ŽeneBiH. Kako ambalaža božanstvenih Bashka čokolada može biti platforma za slanje poruka od društvenog značaja, ali i prostor za prikazivanje kreativnosti bh. umjetnika i umjetnica, saradnja sa inicijativom #ŽeneBiH za Merjem i Tarika je bila prirodna. Kreirali su posebnu ediciju Bashka X #ŽeneBIH čokolada sa pričama izuzetnih bh. žena.

Bashka ŽeneBiH

Saradnja sa umjetnicima je nešto što brend Bashka njeguje od samog osnivanja, pa smo tako i dizajn našeg logotipa, ali i ambalaže povjerili sjajnim umjetnicima. Raduje nas što vam možemo predstaviti ovu saradnju, a želja nam je da, pored dobre čokolade, upoznate i priče hrabrih žena koje su ostavile snažan pečat na naše društvo, kaže Merjem.

Kako smo već pisali, #ŽeneBiH je volonterska inicijativa koju su osnovale Amila Hrustić Batovanja, Hatidža Gušić i Masha Durkalić u martu 2018. godine, a koja je posvećena povećanju vidljivosti ženskih doprinosa u bh. društvu. Njen rezultat bilo je izdavanje ilustrirane knjige o izuzetnim ženama, koja sadrži biografije više od 50 bh. žena koje su razbijale stereotipe, unapređivale prava žena i zalagale se za emancipaciju. Svaku od žena ilustrirala je po jedna ilustratorica/dizajnerica/umjetnica iz BiH. To je knjiga o prvim umjetnicama, spisateljicama, humanitarkama, narodnim heroinama, rediteljicama, naučnicama, muzičarkama, doktoricama, aktivistkinjama, profesoricama i drugim izuzetnim ženama iz BiH.

Bashka čokolade

Od danas specialnu ediciju Bashka X #ŽeneBIH potražite u Bashka online prodavnici čokolade, a posebno kreiran set koji se sastoji od knjige Žene BIH – Ilustrirana knjiga o izuzetnim ženama Bosne i Hercegovine i Bashka X #ŽeneBiH limited edition čokolade možete potražiti u Kutchi. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Velahavle objavio novi spot za pjesmu DOK PLEŠEMO SAMI