Bh. sportske junakinje iz pera Zdravka Cvjetkovića

Nakon izložbi u Zenici i Sarajevu, ilustrator Zdravko Cvjetković predstavit će svoje radove i u Mostaru. U srijedu, 14. novembra s početkom u 19h u Centru za kulturu Mostar bit će upriličena izložba sportskih karikatura.

 

 

Karikature koje ćete imati priliku vidjeti u sklopu izložbe nastale su u proteklih 7 godina. Sve je počelo kao zabava i podrška našoj fudbalskoj reprezentaciji na socijalnim mrežama u kvalifikacijama za EURO 2012.

 

– Nakon nekoliko skica i karikatura i odličnog odziva na društvenim mrežama, nastavio sam da prije skoro svake bitnije utakmice fudbalske reprezentacije radim karikature uz neki osvrt na stanje u reprezentaciji u tom datom momentu. Mnogi portali i Facebook prijatelji su karikature dijelili online pa bi se one brzo proširile internetom. Neke su bile i proročanske, neke ne, ali jedno je sigurno, ja sam se uvijek lijepo osjećao dok sam ih radio i doprinosile su sveukupnoj euforiji prije nekih bitnih utakmica. U međuvremenu sam počeo da radim karikature i ilustracije vezane i za ostale sportove. S obzirom na to da broj karikatura trenutno prelazi broj 50, logičan slijed je bio da radovi iz virtualnom svijeta pređu u materijalni. Veliko mi je zadovoljstvo da se moja prva samostalna izložba održava baš u mom rodnom gradu i da je tematski vezana za nešto što sam radio isključivo srcem (dobro, i rukama ). Nadam se da ćete uzivati u izložbi koliko sam ja uživao u crtanju, rekao nam je autor, Zdravko Cvjetković.

 

Prije nego budete imali priliku pogledati izložbu predstavljamo vam četiti karikature ovog talentiranog autora. Riječ je o najuspješnijim bh. sportistkinjama Amini Kajtaz, Larisi Cerić, Razi Mujanović i Svetlani Kitić. 

Amina Kajtaz - plivanje “Naša Amina Kajtaz za dva dana pliva za BiH na Evropskom prvenstvu u plivanju Glasgow 2018 u Škotskoj, pa je to povod za moj prvi (sigurno ne i zadnji) crtež neke od naših sportistkinja. Nek' je sretno Amina!!!”
Amina Kajtaz – plivanje 

Naša Amina Kajtaz za dva dana pliva za BiH na Evropskom prvenstvu u plivanju Glasgow 2018 u Škotskoj, pa je to povod za moj prvi (sigurno ne i zadnji) crtež neke od naših sportistkinja. Nek’ je sretno Amina!!!

 

Razija Mujanović - košarka
Razija Mujanović – košarka

 

 

Klupska nacionalna prvenstva: (1987,
1988, 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996)
– Nacionalni kup: (1992)
– Evroliga: (1989, 1992, 1994, 1995)
– Evropsko prvenstvo: Srebrna medalja (1991)
– Svjetsko prvenstvo: Srebrna medalja (1990)
– Olimpijske igre: Srebrna medalja, Seul (1988)
– Mediteranske igre: Zlatna medalja (1993)
– FIBA hall of fame (2017)
…pametnom dosta…

 

 

Svetlana Kitić - rukomet
Svetlana Kitić – rukomet

 

– Olimpijske igre: Srebrna medalja, Moskva (1980)
– Olimpijske igre: Zlatna medalja, Los Angeles (1984)
– Svjetsko prvenstvo: Bronzana medalja (1982)
– Evropski kup prvaka: (1980, 1984)
– Kup pobjednika kupova: (1986)
– IHF svjetska igračica godine (1988)
– IHF najbolja rukometašica svih vremena (2010)

 

Larisa Cerić - džudo
Larisa Cerić – džudo

 

Kickin’ asses since 1991!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Rimski mozaik pronađen ispod vinograda na sjeveru Italije