Vanyano x FBL music

Release Date
08/11/2018
fotografije
Vladan Gavrić

Vanja Stevanović aka Vanyano rođen je u Tuzli 1984. Prvi kontakt sa elektronske muzikom dogodilo se u ranim 2000-tim, kada je počeo producirati muziku i raditi kao DJ na privatnim partyjima gdje mixa svoj zvuk i svoje pjesme sa Detroit technom i house trakama tadašnje svjetske scene.

Vanyano izdaje svoj prvi EP 2008. i od tada je objavio više od 50 EP-a, remiksa i singlova za izdavačke kuće kao što su: Bush, Fobia, Baroque, Mirabilis, Balkan Connection, Whose Haus, Plusquam, Baires, Stripped i td. Većina velikih svjetskih izvođača kao što su Hernan Cattaneo, Nick Warren, Paul Oakenfold, Carl Cox, vrte njegove trake u setovima, što mnogo govori o kvaliteti ovog tuzlanskog DJ-a i producenta.

vanyano

Poslije nekoliko godina divnog, ali i napornog rada i truda, snažno inspirisan i sa stečenim iskustvom osvoja i prestižno Burn Residency 2015 takmičenje i putuje na Ibicu gdje ga zapaža i upoznaje veliki Carl Cox sa svojim timom. Vrlo brzo Vanyanove trake postaju sastavni dio Coxove trakliste na svim velikim svjetskim festivalima i njegove trake vrti na Tomorrowlandu, South West 4, ADE-u i u klubu Space na Ibizi.

Jedno od njegovih najvećih dostignuća je i remix DJ Yousefove trake Pleasure Defined koji je izašao na poznatom Circus Recordingsu, gdje su do sada izdavali Hot Since 82, Green Velvet, Nick Fanciulli, Carl Cox, Sven Vath itd.

Svoju muziku opisuje kao deep underground house, progressive i melodic techno. I slušajući njegov zvuk u setovima i trakama možemo osjetiti i prepoznati nešto drugačije, unikatnije i originalnije.

Poslušajte miks koji je ekskluzivno pripremio za našu FBLmusic platformu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.