Adnoir
Adnoir

Adnoir x FBLmusic

Release Date
16/03/2022

Admira Tahirović aka Adnoir je techno DJane iz Sarajeva sa dosta promjenjivim stilom miksanja kada je riječ o eksperimentisanju sa drugim muzičkim žanrovima. Iako je relativno novo ime u elektronskoj muzici, za kratko vrijeme se uspjela izdvojiti na lokalnoj sceni. Njeni setovi su prepoznatljivi po intenzivnom i hipnotiziranom zvuku zasnovanom na mračnim melodijama i dinamičnom ritmu.

Ozbiljnije interesovanje za elektronsku muziku je razvila u underground klubovima i na festivalima elektronske muzike. DJ-ingom se počinje baviti krajem 2019. godine, nakon uspješno završene DJ škole Modular, koju vodi jedan od najtalentovanijih bh. DJ-eva i producenata, A Skitzo. U toku 2021. godine se prijavljuje na regionalno DJ takmičenje Let`s Mix It koje se održava u Beogradu, te kao jedina djevojka prolazi u finale i osvaja peto mjesto od ukupno 180 kandidata/kinja.

Adnoir je rezidentna DJane u Trezoru, te redovno nastupa na eventima u klubu Silver&Smoke, kao i na Garden of Dreams i Out of Office eventima, a nastupala je i na Garden of Dreams festivalu u Sarajevu. Do sada je dijelila stage sa Jennifer Cardini, Patrice Baumel, Denis Horvat, Re.You, After Affair, Bonjasky, Edib D, Alen Milivojević, G.Edd, Dynnotik, Drzneday, Rectoor, Buba itd.

U okviru svog nedavno započetog event koncepta Legato, u saradnji sa Trezorom, dobija priliku da ugosti regionalna priznata imena, kao i lokalne talente koji će svojim nastupima ponuditi kvalitetan muzički performans.

Adnoir je pripremila poseban mix za našu FBL music platformu. Poslušajte!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
OKOV x FBLmusic