A53 5G & A33 5G

Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G: Fenomenalno mobilno iskustvo dostupno svima

Release Date
17/03/2022

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas modele Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G i tako zaokružila paket najnovijih Galaxy inovacija, nudeći pristupačno, sveobuhvatno mobilno iskustvo. Sa potpuno novim procesorom, originalnom AI kamerom za Galaxy seriju, proširenim i preglednim ekranom i baterijom koja traje dva dana, nova Galaxy A serija odlikuje se 5G konektivnošću, najvišim stepenom sigurnosti, ekološkim, modernim i tankim dizajnom, kao i naprednim povezanim iskustvom. Pored toga, oba uređaja podržavaju redovna ažuriranja One UI i Android OS i sigurnosna ažuriranja kako bi mobilno iskustvo korisnika uvijek bilo na najvišem nivou.

Vjerujemo da svi zaslužuju mogućnost da iskuse pozitivan utjecaj koji mobilna tehnologija može imati na njihov život, izjavio je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics. Zahvaljujući našoj najnovijoj seriji Galaxy A, sada je lakše nego ikada uživati u naprednom, inovativnom i isplativom mobilnom iskustvu koje nude Galaxy uređaji. 

A33 5G

Pravite savršene snimke u svakoj situaciji

Bilo da kreirate sadržaj ili ga dijelite sa prijateljima, Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G nude napredno iskustvo kamere najnovije generacije i brojne moćne i zabavne funkcije serije Galaxy S. Sistem četverostruke kamere modela Galaxy A53 5G ima 64MP OIS kameru sa VDIS tehnologiju za pravljenje oštrih i jasnih snimaka u svakom trenutku, dok 32MP prednja kamera visoke rezolucije omogućava odlične selfije i čiste videopozive.

Sa potpuno novim 5nm procesorom, inovativna VI kamera nove serije Galaxy A osigurava da svaka slika izgleda savršeno – čak i pri slabom osvjetljenju. Unaprijeđeni noćni režim automatski spaja čak 12 slika odjednom, tako da noćni snimci izgledaju potpuno jasno. A kada snimate video pri slabom osvjetljenju, broj frejmova u sekundi serije Galaxy A se automatski prilagođava da bi se napravili osvijetljeni, čisti videosnimci.

Unaprijeđeni Portrait Mode preciznije bilježi dubinu i obrise predmeta sa dvostrukim kamerama i moćnom vještačkom inteligencijom. A u režimu zabave posebni trenuci mogu biti dodatno istaknuti korištenjem veselih filtera i efekata koji sada rade sa ultraširokom lećom. Dodatno, funkcija  remasterovanja fotografija oživljava stare fotografije dok brisač objekata eliminiše sve što je slučajno snimljeno u pozadini.

A53 5G & A33 5G

Maksimalno unaprijedite iskustvo gledanja bilo gdje i bilo kada

Ranije se dešavalo da po sunčanom danu bude teže vidjeti šta je na ekranu pametnog telefona, ali inteligentni algoritam nove serije Galaxy A garantuje vjerne detalje prikaza, čak i napolju. Široki 6,5-inčni Super AMOLED ekran modela Galaxy A53 5G također nudi stopu osvježavanja od 120Hz za sveobuhvatno iskustvo, dok Galaxy A33 5G ima 6,4-inčni Super AMOLED ekran sa stopom osvježavanja od 90Hz. Pored toga, nova serija Galaxy A je sada opremljena dvodnevnim trajanjem baterije i superbrzim punjenjem od 25W – tako da gledanje, streamovanje i drugo može da traje duže.

 

Prelijep i izdržljiv dizajn sa svrhom

Nova serija Galaxy A je stručno osmišljena da bude moderna, funkcionalna i održiva. Tanak okvir uređaja daje elegantan i savremen izgled, a Ambient Edge dizajn savršeno uklapa kameru sa tijelom telefona. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G se odlikuju izdržljivim staklom Corning® Gorilla® Glass 5 i IP67 otpornošću na vodu i prašinu i tako obezbjeđuju poboljšanu izdržljivost i sigurnost.

Samsung oduvijek ispituje šta je sve moguće sa tehnologijom i nastavlja da osmišljava kako najbolje koristiti resurse naše planete. Počevši od avgusta 2021. godine sa strategijom Galaxy za planetu, Samsung je posvećen sprovođenju konkretnih ekoloških akcija kako bi pomogao da planeta postane zdravija do 2025. godine. Oslanjajući se na Samsungove napore u oblasti održivosti, serija Galaxy A eliminiše utikač za punjač i smanjuje veličinu pakovanja. Pakovanje također koristi papir iz održivih izvora, a sam uređaj koristi reciklirane otpadne materijale za bočne dugmiće i ležišta za SIM karticu.

Pored materijala, i radni vijek nove serije A je produžen. Oba uređaja garantuju čak četiri generacije ažuriranja One UI i Android OS i čak pet godina sigurnosnih ažuriranja. Ove funkcije omogućavaju korisnicima pristup najnovijim softverima i sigurnosti kako bi maksimalno produžili radni vijek pametnog telefona.

A53 5G

Povezano Galaxy iskustvo, sigurno i na jedan klik

Nova serija Galaxy A obezbjeđuje zaštitu podataka i informacija koju garantuje Samsung Knox. Prilikom skladištenja privatnih fotografija, bilješki i aplikacija, sigurnosni folder nudi korisnicima šifrovani, digitalni sef, tako da samo oni mogu pristupiti njegovom sadržaju. Korištenjem funkcije privatnog dijeljenja korisnici mogu kontrolisati ko ima pristup fajlovima i na koje vrijeme. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G također imaju novi Samsung Wallet, pogodan i zaštićen prostor za sigurno čuvanje svega od boarding karata do kreditnih kartica.

Galaxy A53 5G i A33 5G savršeno rade sa drugim Galaxy uređajima za kompletno, povezano iskustvo Galaxy ekosistema. Audio opcije su proširene povezivanjem serije slušalica Galaxy Buds sa nizom uređaja, uključujući Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G. Dostupno na slušalicama Galaxy Buds Pro i uskoro na Galaxy Buds2 i Buds Live, korisnici će moći da uživaju u 360 Audio tehnologiji koja pruža vjeran, sveobuhvatan 3D zvuk. Kad treba da budete produktivni, koristite link za Windows da povežete novu seriju Galaxy A na Windows PC da biste kopirali i lijepili, prebacivali fajlove i čak odgovarali na pozive ili poruke.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Kad mama i kćerka fotografijama istražuju njihovu vezu