Bend M.O.R.T. objavio videospot za singl MAMURAN

Release Date
05/07/2023

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. objavila je videospot za singl Mamuran, a sjajan je to uvod u prve nadolazeće ljetne svirke benda. Riječ je o trećem singlu s hvaljenog albuma Samo hrabro i bezveze!, a prati ga i upravo objavljeni video spot.

– Riječ ‘mamurluk’ (m.r.) zvuči kao pripadnik razdražljivog i divljeg plemena mamurluka koje živi u konstantnom stanju agonije i hrani se svojom mukom, tvoreći tako svojevrsni perpetuum mobile. Mamurlucima, kao i likovima u spotu, nemoguće je pomoći već samo dokumentirati njihovu muku. Spot je sniman prema istinitim događajima, pojašnjava Marina Uzelac koja je režirala i montirala spot.

Pridružio joj se Bojan Koštić koji je i direktor fotografije i asistent montaže, a scenarij je napisala Marina zajedno s Ivanom Ščapecom. Mamurni su Beker, Điđi, Deksy, Indijanac, Smoljići, Cvrlje, Brko, Noa, Niko, Viktor, Kikos, John, Zvrk i Mile. Bend se zahvaljuje Ira Rumori, KKC-u Pixel, Petri Travinić, Graciji, Zelenom svijetu, Ivani i Riti.

Mamuran, treći singl s aktualnog albuma, nastavlja se na ranije Imam sve i Svijet se sužava. M.O.R.T. slikovito objašnjava kako je pjesma nastala: Vrelo ljeto, polovica osmog mjeseca, vozimo se uskim i zavojitim cestama istočne BiH od Beograda prema Sarajevu. Koncert sinoć je bio odličan, after još bolji. Žurimo na tonsku, kasnili smo s polaskom, zadržalo nas na granici. Nismo stigli ni kavu popiti, samo neki loši hladni burek uzeli usput. Trgovine na vidiku nema već neko vrijeme. Uzimam mobitel u ruke i u bilješke tipkam bluz koji ćemo kasnije uglazbiti. Vjerujem da ćete se mnogi prepoznati u ovoj situaciji. Glavnom protagonistu u trenutku pisanja nije bilo baš lako, pa nismo htjeli dodavati teške riffove, već gitarom i bubnjem držimo ritam motora kombija dok vas bas vodi zavojitim cestama. Pjesmu je obogatila naša prijateljica Monika Grubišić Čabo izvrsnim vokalnim dionicama u refrenima.

Najnoviji singl Mamuran skinut je s petog albuma Samo hrabro i bezveze! i još je jedan uvid u hvaljeni materijal. U svega nekoliko dana po izlasku album je skupio fantastične recenzije u kojima ga nekoliko muzičkih kritičara već uvrštava među najbolje domaće albume 2023. godine.

Aleksandar Dragaš ga naziva pretendentom za najbolji domaći (rock) album godine, Boris Abramović piše da je bend muzički moćan i ekstremno žestok dok poetikom ubadaju tačno u srž ili u kost. Ivan Laić album Samo hrabro i bezveze opisuje riječima razorno i ubojito dok Siniša Miklaužić kaže da je to izniman blues punk rock album kojeg se sluša na najglasnije.

M.O.R.T. u julu možete pogledati i poslušati 7. jula u Zagrebu na krovu MSU, 15. u Novom Travniku, 20. jula su u Banjoj Luci na Demofestu, a 21. u Sinju na SARS festivalu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.