Najbolje skejterice svijeta preuzele londonski muzej

Release Date
30/06/2023
naslovna fotografija
Patrik Lundin / Red Bull Content Pool

Profesionalne skateboarderice i Red Bullove zvijezde Leticia Bufoni, Margy Didal, Lore Bruggeman i Aldana Bertran, dobile su na jednu noć ključeve poznatog Prirodnjačkog muzeja u Londonu gdje su napravile pravu predstavu izvodeći impresivne trikove, a sve u svrhu promocije i pomoći ovoj londonskoj atrakciji.

Margie Didal, Leticia Bufoni, Lore Bruggeman i Aldana Bertran / foto_Patrik Lundin / Red Bull Content Pool

Bufoni je neustrašiva brazilska superzvijezda i osvajačica zlatne medalje u ekstremnom sportu, koja je upamćena po fenomenalnoj izvedbi kada je kombinovala skateboarding i skydiving. Ona je klizala skateboardom (grinding) po rampi u avionu na visini od 2.750 metara, nakon čega je skočila i nastavila sa skydivingom, koji je njena druga strast. No, sada je bogatija za još jedno nezaboravno iskustvo, a to je vožnja skateboarda u muzeju.

Leticia, Lora i Aldana su demonstrirale svoje vještine vozeći skateboard prostranim muzejskim galerijama i mermernim podovima gdje to nikada ranije nije bilo moguće.

Margy je postala prva Filipinka koja je učestvovala u na takmičenju X Games, a ovog puta se priključila ekipi kako bi pružila pomoć i savjete.

Leticia Bufoni / foto_Lorenz Holder / Red Bull Content Pool

Tri djevojke su klizale preko rampi i klupa te su prolazile oko, iznad i između brojnih neprocjenjivih artefakata među kojima su skelet velociraptora te eksponat s modelom krokokodila. Skelet i krokodil nisu dio kolekcije muzeja, nego je ove rekvizite ustupio Red Bull.

Tako je muzej na neki način postao privremeni unikatni skate park za freestyle, a sjajna ekipa je imala dozvolu i za izvođenje trikova u dvorani Hintze Hall (Grade 1) staroj 140 godina. Također, djevojke su se zabavile u dvorani Minerals Hall, gdje su prolazile pored staklenih vitrina i skateboardale po drvenim klupama.

Bufoni nije krila oduševljenje novim iskustvom.

– Zaista sam željela voziti skateboard u muzeju, no bila sam i veoma uplašena da nešto ne uništim. Nikada nisam bila u ovom muzeju, a kada sam ušla, dobila sam osjećaj kao da sam u nekom filmu. Ovo mjesto je jednostavno magično, sve je prelijepo. Nisam mogla ni sanjati da ću voziti skateboard na ovom mjestu. Omiljeni trenutak mi je definitivno bio kad smo preskakale preko skeleta velociraptora, izjavila je Bufoni.

Leticia Bufoni / foto_Reece Leung / Red Bull Content Pool

Didal ovog puta nije mogla voziti skateboard, ali je pružila podršku kolegicama.

– Nažalost, nisam mogla voziti skate, ali sam bila tu, pomagala i motivisala druge djevojke. Bilo je to nevjerovatno iskustvo, uživala sam u snimanju. Ovo je nešto novo za mene. Svaka skateboarderica je od sebe dala nešto posebno, ispisale smo historiju, kazala je  Margy.

Treba reći da tokom snimanja trikova koje su izvodile spretne i vješte djevojke ništa u muzeju nije oštećeno, kao i da je skateboard show zahvaljujući Red Bullu osigurao vrijedan dodatni prihod Prirodnjačkom muzeju u Londonu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.