Divna priča koja je spojila Almu Ras i Maëlys de Rudder Tanović

Release Date
17/05/2022

Vođeni idejom i željom da jedan odjevni predmet bude više od toga, da budu podrška pozitivnim pričama, nastala je divna modna čarolija.

Već pri prvim skicama, uz puno predanosti i ljubavi prema detaljima, te neosporno iskustvo u stvaranju, ekipa iz kreativnog razvoja Alma Ras, tragala je za osobom koja će svojim učešćem utkati ljubav i energiju u ovu ideju. Zajedničke vrijednosti i interes za promociju prirodnih vrijednosti Bosne i Hercegovine lako su spojili Alma Ras, domaći brend i Maëlys, damu koju mnogi vole, cijene i prepoznaju kao pozitivnu ličnost.

Nije mi bilo teško biti dio ovog projekta, jer cijenim Alma Ras kao domaći brend. Projekt ima vrijednu svrhu, a na kraju i volim njihove proizvode. To je važno za mene, izuzetno sam sretna i velik mi je kompliment jer sam pozvana da učestvujem u realizaciji.  Uostalom, vjerujem da u životu morate biti razigrani i ne shvatati sebe previše ozbiljno, rekla je Maëlys.

Njena želja bila je da kroz svoj angažman pruži podršku drugim preduzetnicama koje nemaju potrebnu finansijsku podršku, a koje njeguju tradicionalne zanate.

Tako se i ostvarila saradnja s Eminom Nuhić Ramić, vlasnicom Studija za vez Sofia. Ova mlada ekologinja po struci, za sebe kaže da je zaljubljenica u bogatu floru BiH, pa je upravo iz tog razloga fokus njenog veza na cvjetnim motivima oni koji predstavljaju endemske i reliktne vrste naše domovine.

Bila mi je čast i zadovoljstvo učestvovati na ovakvom projektu i sarađivati sa društveno odgovornom kompanijom kakva je Alma Ras. Kroz ovu saradnju sam spojila svoje dvije najveće ljubavi: ručni vez i endemske vrste naše drage BiH. Ipak, najveći benefit ove kampanje za mene je što sam shvatila kamo želim da usmjerim svoje poslovanje, a Alma Ras mi je omogućila alate da to i ostvarim, riječi su Emine.

Nadahnuće su pronašli u Pančićevoj Omorici, endemskoj vrsti pronađenoj 1895. godine na obroncima planine Tare, donjeg i srednjeg toka rijeke Drine, Zaovine od strane botaničara Josipa Pančića.

Ručno se vezlo na 100 komada kimona, što govori da je svaki jedinstven, a limitirano izdanje ručnog veza može se pronaći isključivo na Alma Ras web shopu. Interesantan podatak je da je za samo jedan komad bilo potrebno četiri sata ručnog veza.

U ovoj liniji našli su se bluza i top na koje je aplicirana replika-mašinski vez Pančićeve Omorike i fantastični komadi kao što su hlače i šorc koji će pomoći u kreiranju različitih dnevnih i večernjih outfita. Oduševit će vas bijela boja koja je naprosto favorit svih nas u toku ljetnih dana, tamno plava za dodatnu eleganciju, dok na boju fuksije niko neće ostati ravnodušan. Ne smijemo zaboraviti spomenuti materijale koji su korišteni u ovoj liniji, a u pitanju je idealna kombinacija prirodnih materijala lana i viskoze u kojima će vaša koža uživati i tokom ljetnih vrućina.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.