U galeriji ARTIONA izložba fotografija murala naslikanih na STREET ARTS FESTIVALU

Release Date
27/01/2021
MURAL SA NASLOVNICE
Nataša Konjević

Street Arts Festival Mostar u subotu, 30.1.2021.  u Galeriji Artiona u Sarajevu otvorit će izložbu Murali 2020. na kojoj će biti izložene fotografije radova koji su oslikani prošle godine na devetom izdanju Festivala. Izložba će početi u 17:00 sati i na dan otvorenja trajati do 10:30 uz  muzički program producentice i DJ-ice malbeku aka Goblen Geisha i DJ NKV Klemens.

Ovo je prvi put da se u vidu izložbe predstavljamo u Sarajevu sa kojim od samih početaka imamo odličnu konekciju i veliko nam je zadovoljstvo što imamo mogućnost da širimo našu priču i pokažemo rezultate od prošle godine koja je bila veliki izazov za sve nas i u kojoj smo ipak uspjeli uz podršku, realizirati još jedno iznimno kvalitetno izdanje Festivala. Pred nama je još jedna godina s mnogo ideja i planova te priprema jubilarnog 10. izdanja Street Arts Festival Mostar, tako da su aktivnosti koje ćemo realizirati u narednom periodu priprema za veliku manifestaciju u devetom mjesecu, ističu organizatori.

Galerija Artiona je novi konceptualni prostor u Sarajevu na adresi Husreta Redžića 12 gdje će svi zainteresirani moći pogledati izložbu do 13.2.2021, nakon čega će se pripremati događaj u Mostaru.

Street Arts Festival Mostar postoji od 2012. godine i  svojim je kontinuiranim održavanjem i predanim radom kulturnih radnica, aktivistica i umjetnica te uz podršku autora iz BiH i cijeloga svijeta omogućio da Mostar postane sjecište urbane kulture sa najvećom galerijom ulične umjetnosti na Balkanu.

Izložba Murali 2020. realizira se uz podršku  programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.