Hibrid i malbeku predstavljaju novi singl LIRIA

Podmornica predstavlja video spot za singl Liria u suradnji Hibrida i malbeku. Pjesma je inspirisana Sarajevom, a video prikazuje magične scene repetitora na Humu i magle iznad grada. Malbeku i Hibrid su vec ranije sarađivali na Hibridovim albumima Na pola puta i Izgubljeni, kao i na autorskoj muzici ove umjetnice. Ovom pjesmom su započeli 2021. godinu u kojoj između ostalog najavljuju svoje nove projekte i novu muziku. Jedan od njih je i novi malbeku bend u saradnji sa Basheskiom & Edward EQ koji će premijerno biti predstavljen u sklopu projekta United We Stream Balkan.

Nakon prošlogodišnjeg objavljivanja albuma Na pola puta i par singlova, Hibrid trenutno radi na svom novom EP-u, te najavljuje i dva nova remixa pjesama regionalnih muzičara.

Video za pjesmu Liria je snimao Adnan Puzić, montažu potpisuje Dino a kolor korekciju Ervin Golubović. Muziku potpisuju Hibrid i malbeku, vokal malbeku, tekst i mix Dino Aganović, a mastering Robert Trifunović.

Pjesma je objavljena pod etiketom bh. labela Podmornica koja već treću godinu promoviše nezavisne i eksperimentalne muzičare. Podmornica je poznata kao podetiketa Submarine Vibes, izdavačke kuće elektronske muzike koja je u proteklih 5 godine objavila preko 80 izdanja kroz koja je predstavila preko 150 producenata iz cijelog svijeta.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.