STIPE FILIPOVIĆ kreirao frizure inspirisane tradicionalnim etno prostirkama

fotografije
Matea Pejić
hair
Stipe Filipović
HAIR ASSISTANT
Anđa Zorić
HALJINA
Lucija Mikulić za salon Kašmir
make-up
Kristina Čulina
model
Marija & Marija

Stipe Filipović kreirao je novu kolekciju frizura – Newdhera za koju je inspiraciju pronašao u tradicionalnim hrvatskim prostirkama, koje su svojevremeno bile zastupljene u svakom kućanstvu, dok se danas sve češće upotrebljavaju kao dekoracija prostora.

Kolekciju sam pripremao više od pola godine, dok je nisam doslovno satkao u jednu cijelinu koja odiše etnom na avangardan način. Postmodernizmom sam se poslužio samosvijesno gledajući unatrag postojeće umjetnosti, imitirajući stilove, tehnike, čak uzimajući pojedine motive, prihvaćajući izvornu zamisao, primjenjujući ju da radikalno promjenim njen vizual stavljajući je u drugom kontekstu, kaže nam Stipe.

Frizure koje naglasak stavljaju na teksturu, boje i igru s volumenom, dodatno je naglasio odabir makeupa, kao i haljine koja je izrađena od ostataka materijala i koja se odlično naslanja na cijelu priču.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.