Umjetnica ALMA TELIBEČIREVIĆ boje svojih slika prenijela na odjevne komade

Alma Telibečirević, umjetnica i PR menadžerica izložbom u Historijskom muzeju u Sarajevu prije pet godina oprostila od BiH i svoj rad je nastavila u Phoenixu u Americi. Nakon brojnih izložbi nedavno je predstavila i kolekciju odjeće koja je direkan produkt njene umjetnosti i ciklusa apstraktnih slika Boje čežnje, koje je izlagala više puta na različitim izložbama u SAD-u. Zadnja je bila nedavno u galeriji gradske biblioteke u Phoenixu i trajala je 2 mjeseca.

 

alma te (6)

– Pronašla sma online platformu/firmu iz Chicaga, Threadless koja inače sarađuje sa umjetnicima i umjetnicama širom SAD. Potrebno se samo registrovati i kad je riječ o dizajnu produkta praktično si sam svoj majstor. Moja online prodavnica se zove AlmaT Art Shop. Koristim originalne slike koja kreiram kako apstraktne, kao i vodene boje u kojima se prvenstveno fokusiram na životinje. Taj uticaj proističe od toga da mi je suprug safari vodič u Africi i s njim sam obišla 10 afričkih zemalja i bila insprisana da kreiram ciklus sa životinjama, no ne isključivo divljnim, jer se sporadično fokusiram i na pse ili mačke ukoliko određeni klijenti žele imati neki od prozivoda sa svojim kućnim ljubimcem, poput zavjese za tuširanje, deke, majica, torobi, smartphone zaštite, i sl, kaže nam Alma.

 

alma te (4)

 

Apstraktnu kolekciju Boje čežnje najviše koristim kako bi prozivela originalne cipele, majice, šolje ili torbe. Na stranici se za svaki proizvod nalaze podaci o materijalu i kvaliteti produkta, te veličine. Firma Threadless na sebe preuzima produkciju i dosavu.

 

– Većinu svari štampaju u SAD-u, gdje angažiraju lokalne male biznise da kreiraju prozivode. Jedino se cipele prave u Kini u saradnji sa firmom Bucketfeet koja inače saradjuje sa umjetnicima koji kreiraju originalne proizvode sirom švijeta. Dostava je relativno brza, a dostavljaju u gotovo sve dijelove svijeta, Moj dio je i promocija, dakle sam sama sebi i kreatorica i dizajnerica i promotorka, a i model, kroz smijeh nam kaže Alma.

 

alma te (7) alma te (3)

Kolekcija Alme Telibečirević najmijenjena je ljudima koji cijene originalnu umjetnost i žele imati unikatne cipele ili torbe. Ujedno je namijenjena i onima koji žele kreirati originalni poklon poput torbe sa slikom nečijeg kućnog ljubimca.

alma te (1) alma te (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
U prepunom kinu Meeting Point održana specijalna projekcija filma SCREAM FOR ME SARAJEVO