Umjetnica ALMA TELIBEČIREVIĆ boje svojih slika prenijela na odjevne komade

Alma Telibečirević, umjetnica i PR menadžerica izložbom u Historijskom muzeju u Sarajevu prije pet godina oprostila od BiH i svoj rad je nastavila u Phoenixu u Americi. Nakon brojnih izložbi nedavno je predstavila i kolekciju odjeće koja je direkan produkt njene umjetnosti i ciklusa apstraktnih slika Boje čežnje, koje je izlagala više puta na različitim izložbama u SAD-u. Zadnja je bila nedavno u galeriji gradske biblioteke u Phoenixu i trajala je 2 mjeseca.

 

alma te (6)

– Pronašla sma online platformu/firmu iz Chicaga, Threadless koja inače sarađuje sa umjetnicima i umjetnicama širom SAD. Potrebno se samo registrovati i kad je riječ o dizajnu produkta praktično si sam svoj majstor. Moja online prodavnica se zove AlmaT Art Shop. Koristim originalne slike koja kreiram kako apstraktne, kao i vodene boje u kojima se prvenstveno fokusiram na životinje. Taj uticaj proističe od toga da mi je suprug safari vodič u Africi i s njim sam obišla 10 afričkih zemalja i bila insprisana da kreiram ciklus sa životinjama, no ne isključivo divljnim, jer se sporadično fokusiram i na pse ili mačke ukoliko određeni klijenti žele imati neki od prozivoda sa svojim kućnim ljubimcem, poput zavjese za tuširanje, deke, majica, torobi, smartphone zaštite, i sl, kaže nam Alma.

 

alma te (4)

 

Apstraktnu kolekciju Boje čežnje najviše koristim kako bi prozivela originalne cipele, majice, šolje ili torbe. Na stranici se za svaki proizvod nalaze podaci o materijalu i kvaliteti produkta, te veličine. Firma Threadless na sebe preuzima produkciju i dosavu.

 

– Većinu svari štampaju u SAD-u, gdje angažiraju lokalne male biznise da kreiraju prozivode. Jedino se cipele prave u Kini u saradnji sa firmom Bucketfeet koja inače saradjuje sa umjetnicima koji kreiraju originalne proizvode sirom švijeta. Dostava je relativno brza, a dostavljaju u gotovo sve dijelove svijeta, Moj dio je i promocija, dakle sam sama sebi i kreatorica i dizajnerica i promotorka, a i model, kroz smijeh nam kaže Alma.

 

alma te (7) alma te (3)

Kolekcija Alme Telibečirević najmijenjena je ljudima koji cijene originalnu umjetnost i žele imati unikatne cipele ili torbe. Ujedno je namijenjena i onima koji žele kreirati originalni poklon poput torbe sa slikom nečijeg kućnog ljubimca.

alma te (1) alma te (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Sarajevo dobilo status grada filma UNESCO-a