Ni.nakit ŠUMSKA IDILA: Kolekcija sačinjena od kristalne smole, gljiva, mahovine i lišajeva

Release Date
27/01/2021
fotografije
Enver Karić

Dizajnerica nakita, Nina Mučibabić predstavila je novu kolekciju Ni.nakita Šumska idila kreiranu od kristalne smole. Za razliku od prethodnih kolekcija sa cvijećem i začinima, prvi put se u nakitu nalaze gljive, mahovina i lišajevi.

– Kolekcija Šumska idila je nastajala tokom jeseni 2020.godine a ideje za nju su dolazile tokom boravka vani na raznim brdima i planinama. Tokom šetnji šumskim predjelima grada Sarajeva i Bugojna sam sa tatom pronalazila zanimljive minijaturne gljiva različitih vrsta, kao i bujne mahovine i lišajeve koji su raznim komadima nakita poput prstenova, ogrlica i naušnice, dale poseban šarm, kaže za FBL Nina.

Inspiracija je i ovoga puta priroda kao i za prethodne kolekcije, a nova’ prikazuje ljepotu, tajnovitost, tamu, svjetlo i magiju koje svaka šuma ima, a koje i svaka osoba ima u sebi.

Kada sam istraživala i posmatrala šta se sve nalazi u šumi što ranije nisam primjećivala, uporedo sam plovila i svojim unutrašnjim svijetom u tišini, zelenilu i miru i zato ova kolekcija odiše spontanošću kada je riječ o bojama, oblicima i rasporedu biljaka unutar svakog komada. Posebna malena bajka je u svakom prstenu, ogrlici, naušnicama koje svako može da nosi u svakodnevnoj casual varijanti, na poslovnom sastanku, ručku s porodicom i šetnji sa prijateljima. Kristalna smola je omogućila da vrijeme stane i da momenat u vremenu kada su biljke rasle možemo da doživimo svaki put kada pogledamo šta se to krije unutar nakita, kaže Nina.

Ova kolekcija je posebnija od drugih jer je od sad Ni.nakit dostupan i u srebro 925 varijanti. Nina je kolekciju kreirala u saradnji sa Farisom Imamovićem, vlasnikom Dućana nakita.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.