Edib D x FBL music

Datum objave
01/04/2018

Edib D je rođen u Travniku. Od najmlađih dana muzika postaje njegova svojevrsna opsesija, a krajem ’90-ih se upoznaje sa tada popularnim elektronskim žanrovima. Ubrzo house i techno postaju glavnim izborom muzike koju sluša, te počinje aktivno da istražuje scenu, posjećujući nastupe poznatih, ali i manje poznatih DJ-eva u zemlji i regionu.

Prije četrnaest godina sa prijateljem Sanjinom Ferušićem dolazi na ideju da se okuša u miksanju muzike. Godine 2009. godine formira DJ triling Šivini Drugari, koji su sa njim činili Nazzif i HigheR. Prekretnicu doživljava 2014. godine kada počinje da nastupa u sarajevskom klubu Pussy Galore. Nakon zatvaranja tog kluba prelazi u sada već kultni, klub Silver & Smoke, u kojem postaje resident. Pokreće dvije klupske noći: Moovin’ & Groovin’ i Extravaganza Nights, na kojima je ugostio brojne DJ-eve. Pored toga, nastupa i sa velikim zvijezdama koje gostuju u Silveru kao što su: Petar Dundov, Ray Okpara, Cid Inc, Patrice Baumel, Traumer, Quivver, Eelke Kleijn, Chicola. Pored nastupa u Silveru, prisutan je u klubovima i na festivalima širom BiH, a festivalske bine dijelio je sa imenima poput Dubfire, Carlo Lio, Alberto Ruiz, Paolo Barbato, Malden Tomić, Siniša Tamamović i mnogim drugim.

Zazire od svrstavanja muzike u žanrove i podžanrove i mrzi pitanje koju vrstu muzike sluša i pušta. Pušta sve od housea do techna, a što mu se uklapa u ideju i viziju seta. Voli energičnu, plesnu muziku, sa puno groovea. Obožava duge setove, u kojima, kombinacijama različitih muzičkih pravaca, nastoji da publici ispriča priču.

U budućnosti želi nastaviti pomjerati publiku kad god mu se pruži prilika, ali i raditi na daljnjem razvoju bh. elektronske scene.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Luka Čikić
Luka Čikić x FBL music