DJ KRUSH dobio svoj graffiti u Hastahani

Datum objave
02/04/2018

U sklopu programskog serijala Sarajevo Intergalactic Sessions, u subotu, 7.aprila nastupa japanski DJ i producent, DJ Krush koji je 23.marta krenuo na evropsku promotivnu turneju svoja dva albuma, Kiseki i Cosmic Yard. Pored UK, Rusije, Švicarske, Irske, Mađarske, Belgije, Holandije, Francuske, Njemačke na ovom dijelu turneje pripala je čast i Bosni i Hercegovini ugostiti ovog umjetnika.

dj krush grafitti (4)

Sarajevo Intergalactic Sessions u saradnji sa udruženjem Obojene Klape izradili su grafit posvećen japanskom producentu i njegovoj prvoj posjeti Sarajevu. Uz dozvolu Općine Centar grafit DJ Krusha prati i nekoliko planeta koje predstavljaju lokalne i regionalne goste koji će nastupiti 7. aprila: A Skitzo /BiH/, Zlijay /BiH/, Borka /Slo/ i Zupany /Srb/.

Obojena Klapa je još uvijek mlad kolektiv i trudimo da proširimo svoju paletu suradnika. U ekipi koja organizuje Sarajevo Intergalactic Sessions smo pronašli istomišljenike i čast nam je da smo imali priliku saradjivati sa kolektivom koji tako ozbiljno pristupa produkciji kulturnih aktivnosti sa ciljem pozicioniranja Sarajeva na mapi kulturnih manifestacija u svijetu. Gradimo i bojimo jednu umjetničku galaksiju u našem gradu, izjavio je Benjamin Čengić iz udruženja Obojene Klape.

dj krush grafitti (5)

DJ Krush nastupio je na više od 300 festivala širom svijeta, kao što su Glastonbury (UK), Coachella (SAD), Montreux Jazz Festival (Švicarska), Sonar (Španija), Roskilde (Danska)… Održao je nastupe pred više od 12 miliona publike u 402 grada u 59. zemalja. Trenutno svjetske turneje radi na više od 30 lokacija godišnje.Kao historijska ličnost poznata po tome što je prvi koristio gramofone kao žive inetrumente i time doprinjeo razvoju produkcije elektronske muzike Krush je producent čije su vještine na gramofonima i jedinstvena produkcija inspiracijom mnogih producenata širom svijeta.Prilikom svoje prve posjete BiH, Krush je poslao poruku Sarajevu i BH publici.

Ulaznice za sve programe Sarajevo Intergalactic Sessions 2018 možete obezbijediti na lokacijama: biletarnica BKC, biletarnica plato Skenderija, prodajna mjesta servisa Kupikartu.ba i online kupovina Kupuikartu.ba.

borka grafit dj krush grafitti (1) dj krush grafitti (2) dj krush grafitti (3)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Na 28. Sarajevo Film Festivalu 235 filmova iz 62 zemlje u 19 programa