EXIT ide u Metaverse i lansira ekskluzivnu NFT kolekciju u saradnji s velikim muzičkim zvijezdama

Release Date
02/02/2022

EXIT festival ulazi u Metaverse i najavljuje predstavljanje specijalne digitalne umjetnosti u obliku nezamjenljivih tokena, odnosno NFT-ova. Prva Exitova NFT kolekcija kreira se u saradnji s velikim muzičkim zvijezdama današnjice i bit će dostupna u sljedećih nekoliko sedmica. Sve novosti bit će prvo objavljene na Exitovoj zajednici na Discordu, koja je danas pokrenuta i kojoj se može pridružiti na ovom linku. Najbrži koji postanu dio ove zajednice dobit će na poklon ekskluzivan NFT limitirane serije, koji će se djeliti samo ovom prilikom i vlasnicima pružiti ekskluzivne sadržaje i druge benefite, kao i poseban status unutar Exitove digitalne zajednice.

Većina NFT-ova u Exitovoj kolekciji bit će kreirana tako da mogu koristiti u Multiverseu, u čijem razvoju EXIT sudjeluje. U ovoj nadolazećoj i uzbudljivoj 3D web stvarnosti, pokretanoj najnovijim tehnologijama, muzičari i autori će biti stavljeni u centar muzičke industrije. U saradnji s vodećim svjetskim IT kompanijama, razvija se zajednica u kojoj će niz različitih platformi staviti umjetnike i kreativce u epicentar zbivanja, a njihovim fanovima ili onima koji će to tek postati, dati dosad neviđene i inovativne načine interakcije, komunikacije i iskustva.

U skladu s Exitovom filozofijom kako su iskustva uživo nezamjenljiva, festivalska NFT kolekcija bit će multidimenzionalna, jer će osim vrhunske digitalne umjetnosti sa sobom nositi posebno kreirano živo iskustvo. Ono će sa sobom donijeti brojna uzbudljiva iznenađenja u vezi sa EXIT festivalom i muzičkim zvijezdama, koja je do sada rijetko tko imao priliku doživjeti.

Lansiranje NFT kolekcije rezultat je i saradnje Exita i SolSea, jedne od najpoznatijih svjetskih internet platformi za trgovinu nezamjenjivim tokenima, koja je, inače, razvijena u Srbiji. Ovom saradnjom EXIT, kao jedan od vodećih brendova svjetske festivalske i muzičke industrije, daje podršku regionalnoj IT i kreativnoj industriji.

Dodatni razlog izbora SolSea je usmjerenost na blockchain Solana, koja je neusporedivo bolji ekološki izbor u odnosu na vodeće konkurentne blockchain ekosisteme na kojima je bazirana većina NFT zajednice, jer troši daleko manje energije od njih.  Naime, jedna transakcija u ovoj kriptovaluti energetski je uporediva sa običnim Google pretraživanjem. Osim toga, Solana je neusporedivo brža i s daleko manjim transakcijskim troškovima u uspoređenju s većinom ostalih blockchain ekosistema.

U virtualnoj trgovini SolSea, NFT-evi će biti dostupni kroz nekoliko sedmica, a sve informacije o muzičkim zvijezdama s kojima je napravljena umjetnička saradnja, datum objave kolekcije, kao i svi drugi detalji, bit će objavljeni premijerno u sklopu Exitove zajednice na Discordu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Vjenčali se Kit Harington i Rose Leslie