GUCCI predstavlja novu kolekciju putem live streama koji će trajati 12 sati

Zbog stanja izazvanog pandemijom virusa COVID-19 prvi put u historiji mode Milano je upriličio online digitalnu sedmicu mode, koja je počela 14. jula, a završava se danas zanimljivom prezentacijom posljednje kolekcije modne kuće Gucci pod nazivom Epilogue.

 

Kreativni direktor, Alessandro Michele odlučio se da umjesto fashion showa, u posebnom dvanaestosatnom live streamu prikaže snimanje glavne kampanje. Live stream se emitira na više digitalnih platformi širom svijeta. Ono što je posebno zanimljivo što se na tom setu nalazi i Soraja Čehić, set dizajnerica iz Bosne i Hercegovine.

 

Michele je ranije izjavio da će njegova nova kolekcija biti vrhunac poglavlja pripovjedačkog luka uspostavljenog u njegovoj posljednjoj kolekciji, An Unrepeatable Rutual, te istaknuo kako će ovaj spektaktl staviti u prvi plan sve ono što se dešava iza kulisa modnih revija i snimanja kampanja.

 

U majskoj najavi kreativni direktor je izjavio kako Gucci odstupa od tradicionalng rasporeda sedmice mode. Epilogue kolekcija zauzima mjesto one koja bi se tradicionalno nazvala Cruise kolekcija.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice