GUCCI predstavlja novu kolekciju putem live streama koji će trajati 12 sati

Zbog stanja izazvanog pandemijom virusa COVID-19 prvi put u historiji mode Milano je upriličio online digitalnu sedmicu mode, koja je počela 14. jula, a završava se danas zanimljivom prezentacijom posljednje kolekcije modne kuće Gucci pod nazivom Epilogue.

 

Kreativni direktor, Alessandro Michele odlučio se da umjesto fashion showa, u posebnom dvanaestosatnom live streamu prikaže snimanje glavne kampanje. Live stream se emitira na više digitalnih platformi širom svijeta. Ono što je posebno zanimljivo što se na tom setu nalazi i Soraja Čehić, set dizajnerica iz Bosne i Hercegovine.

 

Michele je ranije izjavio da će njegova nova kolekcija biti vrhunac poglavlja pripovjedačkog luka uspostavljenog u njegovoj posljednjoj kolekciji, An Unrepeatable Rutual, te istaknuo kako će ovaj spektaktl staviti u prvi plan sve ono što se dešava iza kulisa modnih revija i snimanja kampanja.

 

U majskoj najavi kreativni direktor je izjavio kako Gucci odstupa od tradicionalng rasporeda sedmice mode. Epilogue kolekcija zauzima mjesto one koja bi se tradicionalno nazvala Cruise kolekcija.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Paul Kalkbrenner predstavio novu traku NO GOODBYE