Fendi x Versace najveće iznenađenje Sedmice mode u Milanu

Release Date
29/09/2021
fotografije
Fendi x Versace

Ispostavilo se da su glasine bile istinite: Versace je priredio drugu, tajnu reviju na kraju Sedmice mode u Milanu, na kojoj je prikazana kolekcija nastala u saradnji s kim drugim osim s Fendijem.

Za razliku od Balenciage x Gucci, te druge velike saradnje koja je ove godine iznenadila svijet visoke mode, Fendace je bila drugačija vrsta partnerstva. Umjesto zajedničkog dizajna, kreativni direktori oba talijanska luksuzna brenda zamijenili su uloge: Donatella Versace unijela je svoj ekstravagantan štih u Fendi, dok su Silvia Venturini Fendi i Kim Jones reinterpretirale Versaceovu viziju svojom stručnošću za krojenje i večernju odjeću.

Bila je to, kako je Donatella nazvala, historija u nastajanju. Dva brenda ne pripadaju istoj luksuznoj grupi, Fendi je dio LVMH -a, dok je Versace u vlasništvu Michaela Korsa, a niti Silvia niti Donatella nikada prije nisu dizajnirali za drugu marku. Pa ipak, njihove su historije jako povezane, Karl Lagerfeld, dugogodišnji dizajner modnih kuća Chanel i Fendi, kao i osnivačica Fendija Anna Fendi, bili su izuzetno bliski s Giannijem Versaceom.

Vesace by Fendi nspiriran je sredinom i krajem devedesetih i istražuje ideju dualnosti u brojnim rezanim komadima koji spajaju Fendi monogram s Versaceovim simbolom grčkog ključa. Nasuprot tome, Fendy by Versace je kreiran s punk rock pristupom ulijevajući već mladenački svijet Fendija u buntovne note nalik Cruelli De Vil.

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Tea Atelier predstavlja šest različitih kombinacija za žene različitih modnih stilova