Hilda Halilović nosila reviju Christiana Diora

Danas je počela Sedmica mode u Parizu i između ostalih modna kuća Christian Dior prikazala je novu couture kolekciju za proljeće/ljeto 2020. Između ostalih manekenki modnu reviju je nosila i bh. manekenka, Hilda Halilović.

 

Dvadesetdvogodišnja bh.manekenka Hilda Halilović jedna je od naših najperspektivnijih manekenki. U svojoj kratkoj karijeri već je nastupila na londonskom Fashion Weeku, te sarađivala s magazinima Stylisr i Spinning Shades. Osim toga Hilda je prije dvije godine pozirala za prezentaciju brenda Adidas i našla se rame uz rame s jednim od najpopularnijih svjetskih modela, Kendall Jenner.

 

halilovic dior

 

Šta bi bilo kad bi žene vladale svijetom? je jedno od dvadeset i jedno pitanje koje je visilo ispisano na plakatima iznad modne revije modne kuće Dior. Kreativna direktorica kuće, Maria Grazia Chiuri, sarađivala je sa američkom umjetnicom i feministkinjom Judy Chicago, koja je od modne revije napravila feministički performans. Spoj mode i feminizma je ponekad besmislena, jer moda pakuje ono što patrijarhat cijeni u ženama – mladost, fizičku ljepotu i dobar izgled u kupaćem kostimu, međutim, Chiuri to mijenja, jer je u brojnim prilikama, pa tako i u ovoj, slavila žene.

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.