Hilda Halilović nosila reviju Christiana Diora

Danas je počela Sedmica mode u Parizu i između ostalih modna kuća Christian Dior prikazala je novu couture kolekciju za proljeće/ljeto 2020. Između ostalih manekenki modnu reviju je nosila i bh. manekenka, Hilda Halilović.

 

Dvadesetdvogodišnja bh.manekenka Hilda Halilović jedna je od naših najperspektivnijih manekenki. U svojoj kratkoj karijeri već je nastupila na londonskom Fashion Weeku, te sarađivala s magazinima Stylisr i Spinning Shades. Osim toga Hilda je prije dvije godine pozirala za prezentaciju brenda Adidas i našla se rame uz rame s jednim od najpopularnijih svjetskih modela, Kendall Jenner.

 

halilovic dior

 

Šta bi bilo kad bi žene vladale svijetom? je jedno od dvadeset i jedno pitanje koje je visilo ispisano na plakatima iznad modne revije modne kuće Dior. Kreativna direktorica kuće, Maria Grazia Chiuri, sarađivala je sa američkom umjetnicom i feministkinjom Judy Chicago, koja je od modne revije napravila feministički performans. Spoj mode i feminizma je ponekad besmislena, jer moda pakuje ono što patrijarhat cijeni u ženama – mladost, fizičku ljepotu i dobar izgled u kupaćem kostimu, međutim, Chiuri to mijenja, jer je u brojnim prilikama, pa tako i u ovoj, slavila žene.

 

 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
CHARLOTTE CASIRAGHI je nova ambasadorica kuće CHANEL