HMD

Holistička sigurnost u hibridnom radnom okruženju

Release Date
07/07/2022

Današnji poslovni svijet se transformisao tako da je hibridni rad i povećana digitalizacija postao standard, a ne iznimka. Rad od ponedjeljka do petka u kancelariji postaje prošlost, a firme s visokim prihodima ubrzano prihvaćaju hibridne modele rada. Međutim, tehnologija koja se koristi često nije u skladu s ponašanjem ljudi i postoji nepovezanost između načina na koji tehnologija očekuje od krajnjih korisnika da se ponašaju (redovno mijenjanje lozinke, ograničavanje upotrebe uređaja samo na radne predmete itd.) i onoga šta krajnji korisnik zapravo radi. Mjere sigurnosti uređaja i mreže moraju biti u skladu s vremenom i okruženjem kako bi se mogle zaštititi od povećanih prijetnji kibernetičkoj sigurnosti. Kompletan pristup, koji je u skladu sa strogim zakonima o privatnosti prikupljanja podataka, najbolji je način da se organizacije zaštite od sigurnosnih i prijetnji privatnosti.

Uposlenici  će vjerojatno isprobati različite aplikacije ili metode povezivanja kako bi obavili svoje radne zadatke. To može otvoriti pristup kibernetičkim kriminalcima ili prekršiti pravila privatnosti, zbog čega kompanije moraju osigurati odgovarajuću edukaciju za radnike informatičke sposobnosti kako bi upravljali tim prijetnjama, istovremeno omogućavajući učinkovit rad i uređaje koji su prilagođeni korisnicima, izjavio je Andrej Sonkin, glavni direktor, Enterprise Business, HMD Global.

 

HMD enable pro

Više mobilnosti, više rizika?

Oko 52% uposlenika na svijetu radi na daljinu barem jednom sedmično, a predviđa se da će mobilni radnici činiti gotovo 60% radne snage u SAD-u do 2024. godine. Hibridno radno okruženje izlaže kompanije povećanim sigurnosnim prijetnjama jer se sigurnosni protokoli firmi bore da održe korak s promjenama.

Samo u 2020. godini 97% organizacija iskusilo je prijetnje s mobilnih uređaja, a kompanije se sada moraju suočiti sa sve većim rizikom curenja podataka jer se radnici sele izvan jurisdikcije kancelarija i koriste obično manje siguran kućni ili javni Wi-Fi.

Kibernetički kriminalci ne prave razliku između malih i velikih kompanija i uvijek traže nove načine za napad. Utjecaj zlonamjernog softvera varira od izazivanja dodatnih troškova za vašu mobilnu pretplatu do napada na ransomware i curenja osobnih podataka, a sigurnost je uvijek jaka koliko i njegova najslabija karika. Zato velike i male firme sve više traže potrebne mjere opreza i implementaciju EMM rješenja kako bi definisale politike o tome što se smije, a što ne smije raditi s poslovnim uređajima, istakao je Ari Heikkinen, glavni direktor, Globalna softverska sigurnost, HMD Global.

HMD Global EMM rješenje – HMD Enable Pro – omogućuje kompanijama optimiziranje poslovnih uređaja za specifične slučajeve, bilo za osobnu ili IoT upotrebu. Organizacije mogu upravljati i pratiti flotu Android uređaja koji daljinski instaliraju potrebne aplikacije, definiraju različite postavke povezivanja i sigurnosti te imaju koristi od funkcija kao što je Android SafetyNet za brzo prepoznavanje uređaja koji su potencijalno ugroženi u pogledu sigurnosti. U međuvremenu, oni koji koriste Android pametne telefone ili tablete mogu koristiti Work Profile kako bi zaposlenicima omogućili da svoj posao i privatni život imaju na jednom uređaju, a pritom drže odvojene podatke kompanije i lične podatke. Radni profil može se omogućiti i za uređaje u vlasništvu tvrtke i za BYOD uređaje s kompatibilnim EMM rješenjem. To je sve važnije u svijetu u kojem 70% zaposlenika koristi tablete koje im daje tvrtka, a na kojima preuzimaju osobne aplikacije.

Bežične naredbe za daljinsko zaključavanje i daljinsko brisanje znače da IT može brzo reagirati kada su uređaji izgubljeni ili ukradeni sve dok su prijavljeni na EMM rješenje. Kompatibilnost uređaja s EMM rješenjima osigurana je temeljnim Android OS i Android Enterprise mogućnostima, koje su dio najnovijih verzija Androida. Ovo je još jedan razlog zašto bi organizacije trebale ciljati uređaje koji se redovno ažuriraju i nadograđuju i koji su dio programa Android Enterprise Recommended koji nalaže najmanje jednu nadogradnju OS-a Android i dvije godine tromjesečnih sigurnosnih ažuriranja.

Svi Nokia pametni telefoni u programu Android Enterprise Recommended dobivaju najmanje dvije nadogradnje OS Android i tri godine mjesečnih sigurnosnih ažuriranja, kaže Andrej Sonkin, GM, Enterprise Business, HMD Global.

Nokia uređaji G i X serije, Nokia XR20 te Nokia T20 tableti primaju mjesečna sigurnosna ažuriranja, umjesto minimalnog zahtjeva Android Enterprise Recommended za tromjesečna ažuriranja, tako da su stalno opremljeni za rješavanje novih prijetnji kibernetičkoj sigurnosti.

Davanje prioriteta privatnosti

Pritisak za zaštitu osobnih podataka je sve jači. Kibernetički kriminalci su mobilne uređaje označili kao najlakši put za napad i krađu osobnih podataka, a svaki mjesec je 0,12% svih uređaja u svijetu zaraženo zlonamjernim softverom. Organizacije su odgovorne za očuvanje privatnosti osobnih podataka koje prikupljaju i obrađuju.

HMD Global ovu odgovornost shvaća izuzetno ozbiljno. Naše nordijsko nasljeđe znači da poduzeća mogu vjerovati da su GDPR propisi temelj naše politike sigurnosti i privatnosti. U našim uslugama dajemo prioritet privatnosti i ništa što dizajniramo ne radimo bez procjene rizika privatnosti. Važno nam je jasno komunicirati svoja pravila privatnosti poduzećima i krajnjim korisnicima na transparentan i otvoren način, a to činimo putem Portala privatnosti. To je internetska početna stranica za najnovija pravila o privatnosti i dodatni materijal. Dostupan je 24/7, 365 dana u godini i na njemu možete pronaći sveobuhvatne odgovore na pitanja kao što su podaci koji se prikupljaju radi pružanja usluge HMD Connect Pro i HMD Enable Pro.

Konačna mjera opreza koju poduzimamo je prikupljanje, analiza i odobravanje kritičnih sigurnosnih konfiguracija svakog modela telefona i tableta koje proizvodimo prije bilo kakvog javnog izdanja softvera. Ovaj proces skeniranja provodi HMD Security and Enterprise tim koji se nalazi u Finskoj koristeći testiranje u oblaku i testiranje fizičkog uređaja radi potpune jasnoće.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Pozorišna kritika: Predstava TOTOVI će vas ‘razvaliti na troje’