Ilustracije bh. umjetnika/ca na izložbi u Sloveniji

Release Date
06/07/2021

U petak, 9. jula 20121, u galeriji Nox Medija u Mariboru, bit će upriličeno otvaranje međunarodne izložbe Voli me ne voli me, gdje će biti predstavljeni i radovi bh. umjetnika/ca.

Ova međunarodna izložba nastala 2012 godine, svake godine gostuje na nekoj novoj lokaciji, a umjetnici i umjetnice su pozvani da protumače temu Voli me, ne voli me što je moguće raznovrsnije, i prikažu je kroz umjetnički izraz koji žele, sa što više kreativnosti, hirovitosti, simbolike i introspekcije…

Autorica ovoga projekta je spisateljica Ana Đokić iz Zagreba. Projekt je nadahnut igrom brojanja latica cvijeća – prva latica VOLI ME, druga latica NE VOLI ME, treća latica VOLI ME, četvrta latica NE VOLI ME… kako bismo otkrili da li nas voli osoba do koje nam je stalo.

Izložba je do sada gostovala, osim Hrvatske, ogdje je i počela, u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Kipru, Makedoniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima…

Selektorica bh. radova je grafička dizajnerica i ilustratorica Aleksandra Nina Knežević, a na izložbi učestvuju ilustratori/ce: Jasna Bukvić, Zdravko Cvjetković, Enis Čišić, Elvis Dolić, Emir Drumišević, Zlatan Filipović, Edita Gazibara, Boris Stapić, Saša Škorić, Maja Zećo, a specijalni gost Ismar Mujezinović će se predstaviti sa video radom Voli, ne voli, boli.

Kustosica slovenskog dijela međunarodne izložbe VOLI ME, NE VOLI ME je Maša P. Žmitek.

Organizatori izložbe: Kreativna mreža, Zagreb, galerija Media Nox, Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Grad Zagreb, Mestna občina Marbor.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.