Ispunite dječiji san: Prespavajte u kućici na drvetu

Datum objave
17/03/2020

Sigurni smo da ste i vi, kao i mi, kad smo bili djeca sanjali o tome da imate kućicu na drvetu. Kućica na drvetu mnogima je neispunjena želja iz djetinjstva, kutak kao stvoren za bijeg među krošnje drveća ili čitanje omiljene knjige. Svoj dječački san ispunio je Admir Kuburović, dvadesetšestogodišnji fotograf iz Sarajeva. Nakon što je od porodice naslijedio zemljište sa šumom nadomak Sarajeva, odmah je znao šta želi, svoju oazu mira, mjesto za odmor i bijeg iz užurbanog grada. Kućicu je sagradio sam uz malu pomoć svoje djevojke.

kucica na drvetu sarajevo (1)

Želio sam napraviti kućicu na drvetu s prelijepim pogledom na grad, te kreirati sadržaj koji će zadovoljiti čula jednog ljubitelja prirode. Podijelio sam ideju s bliskim prijateljima i svi su me podržali u samom startu. Jedan dan sam sjedio s prijateljem Davorinom uz roštilj i pivo i počeli priču o toj ideji i mogućem projektu. Dan poslije priča se pretvorila u sakupljanje stare građe i kucanje eksera u drvo bijelog bora na visini od 7 metara. Nakon toga Davorin nije došao dok nije bila skoro pa završena, priča nam kroz smijeh Admir. Svoje slobodno vrijeme smo provodili, moja djevojka i ja, gradeći kućicu na drvetu. Zajedno smo čvrsto vjerovali da ćemo ostvariti taj moj dječiji san. 

kucica na drvetu sarajevo (8)

Bili su uporni iz dana u dan, slagali su dasku na dasku, dok se nisu pojavili zidovi kućice 3×3.

Iskreno, kad smo završili savladale su me emocije, jer sam tad znao da snovi mogu postati stvarost, ako čvrsto vjeruješ u njih. Moj moto je: ‘Don’t stop until you’re proud’, kaže Admir.

Danas u kućici na drvetu iznad Sarajeva mogu uživati svi koji vole prirodu i divne zalaske sunca kao i pogled na grad, potrebno je samo rezervisati svoj dan putem poruka na Instagramu Tree House Sarajevo ili Facebook profilu. Osim spavanja možete svoj boravak uljepšati i šetnjom kroz šumu. Nalaze se na glavnom putu za izletište Barice, prije Parka Pijateljstva, 7min od Baščaršije.

kucica na drvetu sarajevo (3) kucica na drvetu sarajevo (4) kucica na drvetu sarajevo (9) kucica na drvetu sarajevo (2) kucica na drvetu sarajevo (3)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Indigo predstavio video za traku SERENITY