Stand up za Sit down – Jasmin Džemidžić in memoriam u Pozorištu mladih Sarajevo

Datum objave
05/11/2022

Stand up komičari iz cijele Bosne i Hercegovine, kolege i prijatelji prerano preminulog Jasmina Džemidžića okupit će se u Pozorištu mladih na posebnoj stand up večeri – Stand up za Sit down, koja će se održati u subotu, 10.12.2022. godine u 20 sati.

Bit će to prilika da se sjetimo Jasmina Džemidžića, koji je bez obzira na svoju specifičnu životnu situaciju uvijek koristio priliku da nasmije ljude oko sebe. Njegov život zabilježen je i u dokumentarnom filmu Sjedi da se ispričamo Mirze i Aziza Čehe, koji je prikazan i u okviru AJB Doc festivala. Jasmin je bio autor stand up showa Sjedi da se ispričamo, u kojem je na šaljiv način govorio o životu osoba sa invaliditetom.

 

Nastupao je širom Bosne i Hercegovine kroz projekt Sit Down comedy u kojem je pokušao skrenuti pažnju na nepristupačnost osobama sa invaliditetom pozorištima, kinima i drugim kulturnim institucijama, ali i na festivalu stand up komedije PANČ u Ljubljani.

Njegov posljednji nastup desio se na BIS sceni Brew Imperial Society, bivšeg kina Imperijal u Sarajevu, u februaru 2020. godine, neposredno pred pandemiju koronavirusa. Bio je i dio glumačke ekipe predstave All inclusive Amile Terzimehić i Ene Kurtalić, koja je igrana u Pozorištu mladih u Sarajevu, a simbolično na ovu scenu Jasmin će izaći opet.

Desetak stand up komičara, te brojni prijatelji i kolege Jasmina Džemidžića bit će dijelom ove posebne večeri te uz specijalne muzičke goste, baš onako kako je volio i sam Jasmin. Šta reći nego: Ustat’, pa spomenut!

Sav prihod od ulaznica bit će usmjeren u humanitarne svrhe, odnosno udruženju Dajte nam šansu, koje je odabrala Jasminova porodica, a u kojem je i sam Jasmin volontirao. Prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM od 1.12. u Pozorištu mladih, a rezervacije su moguće odmah na standupzasitdown@gmail.com

Pridružite se večeri prepunoj smijeha i malo pjesme za Dajte nam šansu u Jasminovo ime. Udruženje Dajte nam šansu je neprofitna, nevladina organizacija koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, iz potrebe da udruženi djeluju na stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Jonquel Jones objavila zajedničku fotografiju sa partnericom i zahvalila joj se