Sopot objavio singl JEDNOG DANA kojim najavljuje novi album

Datum objave
14/10/2021

Nova pjesma benda Sopot pod nazivom Jednog dana, najava je novog albuma banjalučke grupe sa 15-godišnjim stažom. Prvi singl sa predstojećeg albuma dobio je i video-spot, u kojem je glavna uloga pripala glumici Nikolini Friganović.
Za pjesmu koju su snimili u Beogradu u studiju Siena Voje Aralice, morale su proći gotovo dvije godine i poklopiti se sve kockice, kako bi ugledala svjetlo dana.

– Još prije pandemije, 2-3 godine zaredom bili su redovno ispred konzulata ogromni redovi ljudi koji apliciraju da trajno odu odavde. Šetajući kroz grad, stalno sam nailazio na te kolone kako čekaju, što mi nikako nije prijalo – taj odlazak ljudi. To me je „bacalo“ u depresiju, tako da se to kuvalo u meni i na kraju sam shvatio da je, kao i uvijek, da ne ostane u meni i da me ne truje, najbolje izbaciti sve kroz pjesmu, rekao je o inspiraciji frontmen benda Petar Topalović.

Petra je autor muzike i teksta, dok se za aranžman potpisuju i ostali članovi Sopota zajedno sa Vojom Aralicom.

Naš pristup četvrtom albumu je da stvaramo pjesmu po pjesmu, te ćemo izbacivati singl za singlom. Iako zbog finansijskih sredstava ovaj način zna da oteža situaciju, odnosno da sve prolongira, naš plan je na kraju da sve sakupimo na novom albumu. Album nema ime, ostavit ćemo da se to vremenom razvija i da dođe samo od sebe, polako, poručili su članovi benda.

Ono što je najvažnije, ističu da nisu odustali i da se nisu raspali tokom panedmije, te da i dalje imaju planove za predstojeći period. Nova pjesma je i poruka da ih situacija nije slomila, već da iimaju nadanja da će nešto da se promijeni, da ćemo da prevaziđemo sve ovo. Da i dalje ima ljubavi u nama. Zbog sjajne saradnje nakon spota za pjesmu Krenimo iz početka, bend se i za novi spot odlučio za rediteljicu Tajanu Dedić-Starović.

U spotu imamo samo jednu glumicu, Nikolinu Friganović. Dugo vremena želimo da imamo glumca ili glumicu u spotu, a ne da smo mi glavni akteri istog. Željeli smo da to bude neko od glumaca iz Banja Luke, jer smatramo da na taj način promovišemo naše glumce i grad, generalno našu kulturnu scenu. Nema potrebe da angažujemo glumce iz regije, jer smo mi banjalučki bend i znamo koliko je nama značilo kada nas neko zove da nastupamo. Htjeli smo se odužiti nekom od naših glumaca. Pored toga, oduvijek smo bili oduševljeni njenom glumom i kada smo je pitali, odmah je pristala, rekao je Topalović.

Bend Sopot je svoj muzički put počeo sa elektronikom, ali trenutno podržavaju trend vraćanju organskom zvuku, što se osjeti i na novoj pjesmi, tako da će i baza cijelog albuma biti gitaristička.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Making The Soloist VR
Virtualni 3D dokumentarac o penjanju uz opasne litice bez zaštite