MS&WOOD na izložbi dizajna u Šangaju: Veliki interes za namještaj iz Fojnice

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD predstavio se azijskom tržištu i ove godine sa novitetima iz svojih kolekcije Primum i Elle na Izložbi Design Shanghai, a za koje je MS&WOOD dobio dvije prestižne German Design Award za 2018 godinu. Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi na vlastitom štandu u hali Contemporary Design sa fokusom na najboljim primjerima savremenog i inovativnog dizajna današnjice.

 

dav

 

Ovogodišnja Izložba dizajna u Šangaju trajala je od 14. do 17. marta, a zbog velikog interesovanja izlagača dodatno je proširena. Na oko 3.000 m2 Izložba je okupila ponajbolje svjetske proizvođače, dizajnere i arhitekte. Inače, riječ je o najposjećenijoj međunarodnoj izložbi, odnosno sajmu dizajna na dalekom istoku, ali i četvrtom najposjećenijem događaju ovog tipa na svijetu.

 

Interesovanje za namještaj MS&WOOD-a je zaista veliko. Osim saradnje sa kineskim distributerima iz Šangaja, Pekinga i drugih kineskih i azijskih gradova, dogovaramo zajedničke projekte u Evropi, tačnije Italiji koji će uslijediti nakon Sajma u Milanu, gdje bismo se trebali pojaviti u nekim novim lancima trgovina zajedno sa talijanskim brandovima. Uglavnom sve što smo ponijeli od namještaja za eksponate bukvalno je razgrabljeno. A najviše se tražio naš V stol i Primum radni stol, izjavio je Edin Sarvan vođa tima MS&WOOD na ovogodišnjoj Izložbi dizajna u Šangaju.

 

dav

 

Izložba Design Shanghai zbog svoje posebnosti se ne odvija na tipičnom sajmištu, već u izuzetno živopisnom prostoru nekadašnje palate koja je pretvorena u izložbeni Shanghai Exhibition Center. Sama Izložba je izrazito selektivnog tipa i do sada su se na njoj predstavili isključivo vrhunski brendovi globalnog značaja, kao što su Zaha Hadid Design, Moroso, Porada, Alessi, Magis, Swarovski, i njima slični.

 

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 390 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – nagrade za dizajn najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu IMM Köln, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.

 

MS&WOOD (4) MS&WOOD (5) MS&WOOD (6) MS&WOOD (7) MS&WOOD (8) MS&WOOD (10) MS&WOOD (11) 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
‘Snijeg’ s Radija dva u glasu Fadila Redžića