MS&WOOD na izložbi dizajna u Šangaju: Veliki interes za namještaj iz Fojnice

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD predstavio se azijskom tržištu i ove godine sa novitetima iz svojih kolekcije Primum i Elle na Izložbi Design Shanghai, a za koje je MS&WOOD dobio dvije prestižne German Design Award za 2018 godinu. Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi na vlastitom štandu u hali Contemporary Design sa fokusom na najboljim primjerima savremenog i inovativnog dizajna današnjice.

 

dav

 

Ovogodišnja Izložba dizajna u Šangaju trajala je od 14. do 17. marta, a zbog velikog interesovanja izlagača dodatno je proširena. Na oko 3.000 m2 Izložba je okupila ponajbolje svjetske proizvođače, dizajnere i arhitekte. Inače, riječ je o najposjećenijoj međunarodnoj izložbi, odnosno sajmu dizajna na dalekom istoku, ali i četvrtom najposjećenijem događaju ovog tipa na svijetu.

 

Interesovanje za namještaj MS&WOOD-a je zaista veliko. Osim saradnje sa kineskim distributerima iz Šangaja, Pekinga i drugih kineskih i azijskih gradova, dogovaramo zajedničke projekte u Evropi, tačnije Italiji koji će uslijediti nakon Sajma u Milanu, gdje bismo se trebali pojaviti u nekim novim lancima trgovina zajedno sa talijanskim brandovima. Uglavnom sve što smo ponijeli od namještaja za eksponate bukvalno je razgrabljeno. A najviše se tražio naš V stol i Primum radni stol, izjavio je Edin Sarvan vođa tima MS&WOOD na ovogodišnjoj Izložbi dizajna u Šangaju.

 

dav

 

Izložba Design Shanghai zbog svoje posebnosti se ne odvija na tipičnom sajmištu, već u izuzetno živopisnom prostoru nekadašnje palate koja je pretvorena u izložbeni Shanghai Exhibition Center. Sama Izložba je izrazito selektivnog tipa i do sada su se na njoj predstavili isključivo vrhunski brendovi globalnog značaja, kao što su Zaha Hadid Design, Moroso, Porada, Alessi, Magis, Swarovski, i njima slični.

 

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 390 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – nagrade za dizajn najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu IMM Köln, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.

 

MS&WOOD (4) MS&WOOD (5) MS&WOOD (6) MS&WOOD (7) MS&WOOD (8) MS&WOOD (10) MS&WOOD (11) 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovako izgledaju ljubavni parovi snimljeni uz pomoć X-zraka