THE LOUDEST SILENCE objavio novi spot

Release Date
16/03/2018
fotografija
Maja Topčagić
odjeća
Wearwolf

Sarajevski symphonic metal bend THE LOUDEST SILENCE objavljuje spot za pjesmu The Loudest Silence, sa albuma prvijenca Aesthetic Illusion, koji će uskoro biti dostupan javnosti.

Bend koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona, na prestižnom WACKEN OPEN AIR festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja završio je snimanje albuma još krajem prošle godine. Sa više od 60 minuta muzike, The Loudest Silence je na albumu ugostio čak pet gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najprominentniji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda EPICA iz Holandije.

 

Album Aesthetic Illusion je i konceptualno djelo, obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje. Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba težiti svojim snovima.

Pomenuti koncept dočaran je u spotu za pjesmu The Loudest Silence za koji je scenario napisao režiser Damir Bašić, prema konceptu Taide Nazraić. Spot je snimio Emir Džanan, a editovao Edvin Buturović. Mlbum je producirao bend. Miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering Audio InFunktion.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.