Bh. muzički producent BILLAIN polako osvaja Hollywood

Adis Kutkut aka Billain, bh. drum and bass producent, DJ i dizajner zvuka, najpoznatiji po svom neurofunk stilu radio je na produkciji muzike za dva holivudska filma, fantastični blockbuster Pacific Rim Uprising reditelja Stevena S. DeKnighta, te Hunter killer Donovana Marsha, koji se ističe odličnom glumačkom ekipom sa Garyjem Oldmanom i Gerardom Butlerom.

 

John Boyega / Pacific Rim Uprising
John Boyega / Pacific Rim Uprising-

 

Iznenadilo me da su me kontaktirali putem SoundCloudovog e-maila. Tad sam bio okupiran sa nekoliko projekata, tad sam radio na nekoliko velikih filmova o kojima još ne mogu govoriti, te kako ovako bitne stvari zahtijevaju konstantnu dostupnost, morao sam odbiti. Ostali smo u kontaktu, pa su me godinu poslije ponovo kontaktirali i rezultat toga je bila pozicija synth programera koja je idealna stvar. Ono što je fantastično je to da u takvoj poziciji moja djelatnost u stvaralaštvu veoma krupnih zvukova dolazi do punog potencijala, što je i urodilo plodom u okviru filma Pacific Rim i jedne epske bitke između čovječanstva i destrukcije, kaže Billain za FBL.

 

 

Muzika koju Billain kreira je sama od sebe kinematskografsko-epskog karaktera.

 

Osim kompozicija i raznih mappinga, muzika je obogaćena veoma agresivnim, takoreći čudovišnim događajima, pojavama ili upravo gigantskim robotima, te dalekim nedokučivim pričama i dubinama svijeta podmornica koje bude mašte slušaocima, tako da mogu da vidim i razloge zašto jedna takva domena upravo ima potrebe za idejnim rješenjima poput mojih naučno-fantastičnih kratkih audio filmova. Veoma sam sretan što se to prepoznaje u ovim krugovima i nadam se da će se naša saradnja nastaviti, kaže Billi.

 

tekst_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.